Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: miért tanúskodott hamisan Deutsch Tamás?

Az MSZP tudni szeretné, miért tanúskodott hamisan Deutsch Tamás a Zuschlag-ügyben.
Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap a fideszes Répássy Róbert sajtótájékoztatójára reagálva hangsúlyozta: a Zuschlag-modell alapját képező kézi vezérléses pénzosztást a Fidesz találta ki, és Deutsch Tamás volt ifjúsági miniszter alkalmazta először.

Az MTI-nek nyilatkozó szóvivő szerint Deutsch Tamás minderről ráadásul hamisan tanúskodott az ügyészségen. Nyakó István elmondta: ezek súlyos kérdések, amelyekre nem lehet megúszni a választ azzal, hogy alaptalanul rágalmaznak másokat. Répássy Róbert Fidesz-frakcióigazgató vasárnap Budapesten közölte, hogy a Fidesz feltételezése szerint azért nem nevezte meg eddig az MSZP Mesterházy Attilát a párt miniszterelnök-jelöltjének, mert megvárják jövő heti, tanúkénti kihallgatását a Zuschlag-ügyben.

Répássy Róbert úgy fogalmazott: az MSZP jelenlegi frakcióvezetőjének van miről beszélnie a Zuschlag-perben. A fideszes politikus sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy Mesterházy Attilára nézve súlyosan terhelő állításokat tett az ifjúsági és sportminisztérium több korábbi alkalmazottja, elsősorban Ocsovai Tamás és Topolánszky Ákos egykori helyettes államtitkárok.

Fodor Endre tanácsvezető bíró október 19-én jelentette be, hogy a bíróság Gyurcsány Ferencet és Jánosi Györgyöt november 12-ére, Szilvásy Györgyöt és Benedek Andrást november 16-ára, Mesterházy Attilát és Keszthelyi Andrást pedig november 18-ára idézi be a Zuschlag-perben tanúkénti meghallgatásra. Zuschlag János - aki az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja volt - 2007. szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban van. Ügyében egy rutinellenőrzés után indult a nyomozás, amelynek eredményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot a számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több civil szervezet pályázatokon nyert támogatásainak felhasználása miatt.

Olvasóink írták

 • 5. jozicsenko 2009. november 15. 16:29
  „1. a cikk, a népszabadságból (nem épp jobbiklap, de ez van, itt írták le:) http://nol.hu/belfold/deutsch_tamas___lenne_mit_mondanom_zuschlag-ugyben_
  2. a fenti cikkben benne van, kik voltak eddig a tárgyaláson vagy kiket várnak: DE! Deutschról egy büdös szó nem esik: legalább erre vigyázhatna a Délmagyar: megrendelt bolsevik cikkeket ne vegyen már át, ugyanezt játszották el minap a kertész-interjúval: egyik cikkben az MTI fordít félre, utána meg a DunaTv derítette ki, hogy qrvára nem azt mondta: tisztelt szerkesztők: ne csináljatok hülyét magatokból, a Délmagyar ennél sokkal-sokkal többet tud és többet érdemel...”
 • 4. jozicsenko 2009. november 15. 16:24
  „ebben az a gyönyörű, hogy Deutsch annyit jelzett: ha hivnák, tanuskodna a biroságon zushlag ellen

  tehát nem volt a biroságon

  akkor hogy tanuskodhatott volna hamisan? :-OO”
 • 3. achilleus 2009. november 15. 15:49
  „Figyelemelterelés. De ha valaki ismeri azt a bolsevik szokást, hogy másokat vádolunk meg azzal, amit elkövettünk vagy elkövetni szándékozunk, akkor ezen Nyakó nyilatkozat után nem fogadnék nagyban arra, hogy csütörtökön a színtiszta igazság hangzott el a kecskeméti bíróságon.”
 • 2. TrombiFrédi 2009. november 15. 15:08
  „Egyik nap Nyakó, másik nap Török szánalmas! A végén kiderül, hogy Zuschlag tulajdonképpen Fideszes?!:)”
 • 1. KovácsPistike 2009. november 15. 14:46
  „Nyakónak és az mszp-nek keserű a szőlő.
  Mikor térnek át a mákvirágok logóra?

  Már a muternak sem tetszik a szegfű, a fater meg állandóan takarít galambok után.
  Demokrácia=demokraták+erkölcs

  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  http://index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/
  "Az alpolgármester elismerte, hogy az építmény egy kicsit alacsony lett, de azt mondta, hogy a pénzből, csak ennyire futotta."
  "Egyébként pedig a hivatalban minden hivatalosan le van papírozva - szögezte le az alpolgármester."

  "10 tuskó 3,2 millióért":
  http://index.hu/belfold/2009/10/29/2_6_millios_unios_tamogatas_tiz_fatuskora/
  "Összesen 3,2 millió forintért épített uniós támogatásból kerékpáros pihenőhelyet, (eredeti projektcímén szolgáltatóházhoz kapcsolódó pihenőhelyet) Várgesztes önkormányzata. A helyi lakosok szemét azonban szúrja, hogy a milliós pihenőhely mindössze tíz, az árokparton leszórt - szaknyelven: telepített -, tuskóból áll. A polgármester szerint a beruházást nemrég ellenőrizték, és mindent rendben találtak."

  Várgesztesen egy másik pihenőhely beruházás is volt.
  A tóparti pihenőhely fejlesztése Várgesztesen
  Bruttó érték (Ft): 6 167 460,-
  Támogatási összeg (Ft): 5 000 000,-
  Nagyon pazar egy pihenőhely lehet 6 milláért! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: komoly megszorításokra készül a Fidesz

A Fidesz 1.300 milliárd forintos megszorítással kezdheti a kormányzást, ha hatalomra kerül jövőre; a… Tovább olvasom