Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

MSZP: Orbán a lelkiismeret-furdalását enyhítené levelével

Orbán Viktor a nyugdíjasoknak írt levelet, amelyben ellátásuk értékállóságát garantálta.
Az MSZP szerint a miniszterelnök a korábbi ígéretei megszegése miatt érzett lelkiismeret-furdalását akarja enyhíteni azzal levéllel, amelyet az ellátásuk értékállóságát garantálva írt a nyugdíjasoknak.

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja az MTI-nek kedden nyilatkozva feltette a kérdést, hogy vajon az a 43 ezer korábbi rendészeti dolgozó is megkapja-e Orbán Viktor levelét, akik januártól elveszítik a szolgálati nyugdíjukat, illetve kézbesítik-e azt annak a több mint 110 ezer rokkantnyugdíjasnak is, akiknek felülvizsgálatra kell jelentkezniük a kormány döntése miatt.

Az MSZP-s politikus azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz-kormány nem őrizte meg a nyugdíjak vásárlóértékét, az nagyjából 2 százalékkal csökkent a kormányváltás óta. Korózs Lajos szerint Orbán Viktor azt az ígéretét sem tudja majd betartani, hogy jövőre nem emelkednek a nyugdíjaknál nagyobb mértékben a rezsiköltségek.

Ezenkívül szóvá tette, hogy a kormányfő levelét két hónap múlva a nyugdíjbiztosítási főigazgatóság éves tájékoztatásával együtt is elküldhették volna az időseknek ahelyett, hogy most "közpénzből százmilliókat" fordítanak erre.

Orbán Viktor a nyugdíjasoknak írt levelében - amelyet keddtől kézbesítenek a címzetteknek - azt írta: a kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak. Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tájékoztatása szerint a levelet az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság küldi ki, annak költségeit pedig a nyugdíj-biztosítási alapból finanszírozzák.

Olvasóink írták

  • 2. szatyi 2011. november 22. 20:40
    „"Orbán Viktor a nyugdíjasoknak írt levelében - amelyet keddtől kézbesítenek a címzetteknek - azt írta: a kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak. "

    Tudják ezt a szegedi önkormányzati képviselők is, akik most akarják emelni a közüzemi díjakat?

    Nem ő mondta, hogy nem azt kell nézni amit mond, hanem azt amit csinál? Akkor ezt most miért kellene elhinni?”
  • 1. igazságkereső 2011. november 22. 17:09
    „Az MSZP-nek még lelkiismeret furdalása sincs, pedig pénzügyileg "gatyára vetkőztette" a magyar társadalom egy igen jelentős részét a devizát nem is látott "svájcifrank alapú"-nak nevezett forinthitellel!! A kilakoltatásról. árverezésről már nem is szólva,melyet a Gyurcsány kormány ideje alatt "nagy szakértelemmel" hajtottak végre a bankok mögött álló, bankok által vezérelt "szakértő végrehajtók"! A gyurcsányi fiskális spekuláció,a multikulturális simli gátlástalansága az Unió többi országában ebben a formájában teljesen ismeretlen és ez már a kormány szégyene! Azonnali lépésre van szükség a banki gátlástalanság megállítására!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncepcionális problémák akadályozzák a használatarányos útdíj bevezetését

Amennyiben eldől, hogy melyiket építi ki Magyarország, attól kezdve másfél év múlva él a rendszer - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Tovább olvasom