Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

MSZP: Ostoba bohócnak nevezte a tanárokat Hoffmann Rózsa

Az MSZP szerint Hoffmann Rózsa, az Orbán-kormány oktatási államtitkára ostoba bohócnak nevezte a tanárokat a Kossuth Rádió egyik csütörtöki műsorában.
A párt MTI-nek megküldött közleményében az áll: az oktatási államtitkár "elég otromba módon gyalázta azokat a tanárokat, akiknek az országgyűlési választásokon több bért és jobb körülményeket ígértek".

Hozzátették, ismét bebizonyosodott, hogy mire számíthat a nemzet a Fidesz-KDNP-től: ígéretekre és ha számon kérik, akkor ordenáré pocskondiázásra.

Az MTI által meghallgatott felvétel szerint Hoffmann Rózsa azt mondta: "soha nem ígértem béremelést, (...) nem tartható tovább az az állapot, hogy a pedagógusoknak ilyen alacsony legyen a fizetésük, (...) el kell érni, hogy a kormányzati ciklus végére a pedagógus átlagbér elérje a diplomás átlagbért".

A béremelési igényekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "aki ilyen kiürült államkincstári vagy költségvetési helyzetben radikális béremelést követel, az vagy ostoba vagy bohóc, mert egyszerűen nincs honnan".

Hozzátette: nagy fájdalom a számára, hogy ezt neki kell mondania, mert mindig azt képviselte, és képviseli ma is, hogy fel kell emelni a pedagógusok bérét.

Beszélgetőtársa, Hiller István volt szocialista oktatási miniszter ezzel kapcsolatban azt mondta, politikailag veszélyesnek tartja, hogy az államtitkár ilyen módon beszél a tárgyalópartnereiről.

Hoffmann Rózsa válaszul azt hangoztatta: ő azokat minősítette, akik lehetetlen helyzetben lehetetlent követelnek. Hozzátette: ha valakit megbántott, attól elnézést kér.

Olvasóink írták

106 hozzászólás
 • 106. queenmargareth 2011. március 02. 03:14
  „Hoffmann, tiszta magyar Rózsát miért nem rúgták már ki?????????Lehülyézi a tanárokat?Nekem Jozko azt írta úgy írok a politikusokról, hogy semmi tisztelet, meg bratyizom velük. Ne haragudjon már meg a világ:EZEKET TISZTELJEM????????????????

  Bérenc, béríró stb. szép társaság:(”
 • 105. achilleus 2010. szeptember 04. 12:17
  „Elsőkézből:
  http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=11119
  Konkrétan erről az ügyről a 15-20. perc táján, kb 15 másodperc, abból 10 másodperc az önkritika.
  Ennyit ér meg ez az "ügy" egy háromnegyedórás műsorban, - hillerbohócok.”
 • 104. ERDÉLY 2010. szeptember 03. 18:16
  „Szoci bértollnok Népszabadság
  szoci bérenc követelők.
  Ha az államtitkár azt mondta volna,hogy csődben az állam ?
  Világos,hogy erkölcsi és anyagi megbecsülésre van szükség !
  Pedagógus,rendőr..........stb de a pénz
  a NOKIÁS dobozokban van és ott is marad SAJNOS!!!!!
  Pl.: TOCSIK MÁRTA és ELVTÁRSAI !!!!”
 • 103. achilleus 2010. szeptember 03. 11:47
  „"aki ilyen kiürült államkincstári vagy költségvetési helyzetben radikális béremelést követel, az vagy ostoba vagy bohóc, mert egyszerűen nincs honnan" - Hoffmann Rózsa

  "Ostoba bohócnak nevezte a tanárokat Hoffmann Rózsa" - MSZP

  100. hozzászólás Ebgondolat 2010.09.03. 11:26
  Teljesen mindegy, hogy hol jelent meg. Egyszerűen az MSZP értelmezését idézik. Mindenkinek szuverén joga eldönteni, hogy Hoffmann Rózsa a tanárokat nevezte ostoba bohócoknak, vagy azokat, akik radikális béremelést követelnek (nekik). Az MSZP észrevehetné, hogy - némi jóindulattal - de nem a tanárokról van itt szó, hanem a tanárok fogadatlan prókátoraiként fellépő hillerekről.”
 • 102. koszone 2010. szeptember 03. 11:35
  „klj_54 !

  Azért jócskán ki lóg a lóláb:)))))))
  Kisz, érdekes én nem voltam,de miért????????
  Pedig bőven voltám ám abba a rendszerbe:))))”
 • 101. koszone 2010. szeptember 03. 11:31
  „Na azért máshogy nem kerülnek már a médiába se/mszp/,csak ők gondolják hogy léteznek !
  Nem baj utolsókat rúgják,a börtönök nyitva állnak!
  Nem hogy csendben elmennének a pi..ba ,ez nekik is jó,nem kell sittre menni....stb !
  Undorító, ezt a csóró Mesterházyt meg felbiztatta a párt,szegénykém,nem lesz büszke rá !”
 • 100. Ebgondolat 2010. szeptember 03. 11:26
  „Ez NEM DM-es cikk!!! Minden újság megírta!! És nem a szájába adták, hanem tényleg ezt mondta!!!!! Tehát tisztelt jobboldal, ne magyarázzátok félre, bár tudom, ez roppant kínos!!”
 • 99. klj_54 2010. szeptember 03. 10:14
  „39. hozzászólás dondongó 2010.09.02. 19:23
  Én nem szocit nyomatta, hanem saját véleményem!
  Ne magadból indulj ki!
  Én 1975-ben kiléptem a KISZ-ből, azóta egy véleményem van!
  Én nem váltogatom köpönyegem!”
 • 98. achilleus 2010. szeptember 03. 09:47
  „Amikor a funkcionális analfabetizmus gyűlölettel és az emberek hülyének nézésével társul. = MSZP”
 • 97. cyt 2010. szeptember 03. 08:52
  „Én azt hiszem, hogy nagyon visszafogottan jellemezte AZOKAT a tanárokat H.R., akik az elmúlt 8 év gazdaságpolitikája után MOST követelnek RADIKÁLIS béremelést. Csak azt nem értem, hogy ezen mit nem ért az MSZP? Vagy a saját pártkatonái viszik most és itt is a prímet? Hát nem látják ott szoclibeseknél, hogy maguk alatt vágják a fát??? Hogy a kétszámjegyű állapotból az egyszámjegyű állapot felé kormányozzák magukat???? Tényleg ilyen "bugyuta" emberek halmaza maradt a párt?????”
 • 96. Power 2010. szeptember 03. 07:55
  „Az MSZP nem tudott megváltozni, maradtak a régi jól bevált módszreknél az emberek összeugrasztására. Ez több mint "ostoba bohóckodás".”
 • 95. macusnéni 2010. szeptember 03. 06:08
  „Az a baj,hogy most az ifjoncok,tanárkáknak egy része alkalmatlan arra munkára,s mindjárt a gyerek nem jó.Nem neveli a szülő otthon.Mi sem 8 órát dolgoztunk,hanem 16-t is,meg a munkát haza kellett szatyrozni és másnap készen visszavinni.Csak a mostani tanárokból kiveszett a lelekesedés,csak a követelőzés.Az én gyerekemnek se nincs szép emléke az iskoláról,nem úgy mint nekünk.Ragyogó tanáraink voltak,igaziak,Csefkóné,Jámborné,Kovácsné Jucinéni az orosztanár,de sorolhatnám.De volt szerencsém azóta fiatallal is találkoznom,aki remek tanár.Elfelejti némelyik,hogy a magánórákon ,adófizetés nélkül mit kaszál.Mert nem halottam még senkitől sem,hogy számlát is adtak volna valakinek. Bértábla van,attól nemigen lehet eltérni.Gyereklétszám csökken,lassan már nem lesz kit tanitsanak,de az egyetemről özönlenek ki a tanárok,de minek ha tudják,nincs kit tanitani.Majd elmegy diplomával takaitani,mert más munka nincs.Bárki legyen hatalmon első dolga lecserélteti a bútort,utána az autót,nincs ebben kivétel egyik pártnál sem,ezen senki se csodálkozzon.”
 • 94. bubu72 2010. szeptember 03. 05:39
  „Baj lesz itt emberek nagy baj´! orbánvilágmegváltoistencsászár kikurelmég velünk! Csak okosan okt.3.án! igyis mindenfelé hallani ha nem figyeszes polg.mester lesz akkor csúnya viág lesz azokon a helyeken.A királyorbán nem türi az birodalmában az ellen zéket! Sok mindenkinek tartozik hálával.Izrael és társai.”
 • 93. horvathi 2010. szeptember 03. 05:20
  „Ismét beindult a gyurcsány - török zsolt szintű hazugsággépezet a komcsiknál!

  Ők tudják a legjobban, hogy Hoffman Rózsa nem ezt mondta és nem ilyen értelemben.”
 • 92. tótkomlósi 2010. szeptember 03. 00:24
  „Ő is hozta a fidesz értelmi színvonalát!!!!!!!!”
 • 91. KamuNeni 2010. szeptember 02. 22:56
  „Hat igen.”
 • 90. Brianelete 2010. szeptember 02. 22:10
  „hát nem jobb igazad van”
 • 89. tom_peris 2010. szeptember 02. 22:07
  „87. hozzászólás Brianelete

  és más közintézményben egy pendrájvot sem lehet venni... ez a szánalmas maguknak vesznek új audit, új bútort a minisztériumban? akik meg valóban az ország elismertségét próbálják előremozdítani... pályázatot próbálnak nyerni hogy legyen pénz a kutatásra és közvetve arra hogy jobb szakembereket képezzenek azok meg hiába nyernek akár eu-s pénzt nem költhetik el... <moderálva> ezt kellett nekünk... ezt szavaztuk meg... ez se jobb ami volt...”
 • 88. Brianelete 2010. szeptember 02. 21:58
  „79. hozzászólás macusnéni 2010.09.02. 21:26
  Nem volt az olyan üres mint azt a fidesz hangoztatja
  mert ha az lenne akkor nem küldené el nap mint nap az IMF-et a retkesbe, hogy nincs rájuk szükségünk. Ez az ellentétes kommunikáció.”
 • 87. Brianelete 2010. szeptember 02. 21:52
  „A múlt héten derült ki, hogy a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ősztől tizenöt darab luxusautót bérelne évi 33 millió forintért az állami cégek vezetőinek a magyar emberek pénzéből - hívja fel a figyelmet az ellenzéki párt, hozzátéve: "természetesen Hoffmann Rózsa vadonatúj, hófehér Audiját sem magánvagyonból bérli a minisztérium, amit államtitkár asszony első intézkedéseinek egyikeként intézett magának".”
106 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil mozgalom indult rovásírásos helységnévtáblák elhelyezésére

Magyarországon sorrendben a második szabványos rovásírásos helységnévtáblát avatta fel csütörtökön… Tovább olvasom