Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Négy halottja van a 67-es úton történt balesetnek

Négy halálos áldozata van a 67-es úton Somogyaszalónál történt hétfő reggeli balesetnek, amelynek során összeütközött két személyautó. A helyszínen hárman életüket vesztették, s a kórházban délelőtt meghalt a szemközti sávba átsodródott autó vezetője is - közölte a rendőrség.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban elmondta: az autó, amelyben négy férfi ült, eddig ismeretlen okból átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező személygépkocsi oldalának. A jármű utasai közül hárman a helyszínen meghaltak, a sofőrt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba; a férfi délelőtt elhunyt.

A másik gépkocsiban egy idős mernyei házaspár és a fiuk utazott. Az egyikük súlyosan megsérült, a másik két sérült állapotáról nem érkeztek pontos információk - tette hozzá a sajtófelelős.

A baleset helyszínén a vártnál tovább tartott a vizsgálat és a műszaki mentés, ezért a forgalom csak 10 óra után állt helyre. Addig az autósokat Igal felé, a Kaposvár és Szántód közötti útra terelték.

Korábban írtuk

Hárman meghaltak, négyen pedig megsérültek, amikor összeütközött két személyautó hétfő reggel Somogyaszalónál a 67-es úton - közölte a rendőrség.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a baleset körülményeiről elmondta: az egyik autó eddig ismeretlen okból átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező személygépkocsi oldalának. Az előbbi autóban négy férfi ült, közülük hárman a helyszínen meghaltak, a sofőrt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A másik gépkocsiban egy idős mernyei házaspár és a fiuk utazott, tehát a járműben - mint azt Karsay Kornél a katasztrófavédelemtől kapott korábbi információt pontosítva közölte - nem négyen, hanem hárman ültek. Az egyikük súlyosan megsérült, a másik két sérült állapotáról nincsenek pontos információi - tette hozzá a sajtófelelős.

Pintér Sándor, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesének tájékoztatása szerint a kaposvári tűzoltók nagy erőkkel vesznek részt a műszaki mentésben.

Hozzátette: a Kaposvár és Balatonlelle közötti főútvonalon jelenleg teljes útzár van, az autósokat a Kaposvár és Szántód közötti útra terelik.

Olvasóink írták

 • 10. THK 2010. augusztus 09. 22:09
  „és miért ne állna meg az, akit szabálytalanul próbáltak előzni?
  (ha egyáltalán el tudja kerülni a saját részéről a balesetet: hiszen ha közvetlenül az ő megelőzése után csattannak össze előtte, abból jó eséllyel ő is kapott volna...)

  mindegy: elképesztő, h vki látatlanban rögtön olyan okos, h képes fölülbírálni a tudósítást, és közölni a frankót, mi is történt valójában... :(”
 • 9. deszkás 2010. augusztus 09. 20:50
  „Minden esetben azt is mondja:én szabályosan haladtam (nem előztem) és ő jött velem szembe.És ez hihető is viszont arról hogy kisodródott vagy előzött ezt nem is tudhatja mert az előzés megkezdését nem is láthatja!! A roncsokat látva nekem úgy tűnt hogy az előzés befejezése közben(visszatéréskor) történt a baleset.”
 • 8. sörpocak 2010. augusztus 09. 20:05
  „Részvétem!
  Néhány nappal ezelőtt történt, hogy a szentesi téglagyári útról kanyarodott volna egy hungerites tehergépjármű a vásárhelyi útra(védett út) , de az ott közlekedő kerékpároson szinte áthajtot(majdnem a jobb sáv feléig hajtoitt ki és ott ütközött). Féknyom nuku, áldozat az van.
  Szóval, oda kellene figyelni egymásra, a közlekedésre. Frontok jönnek, mennek, de mi itt vagyunk, és élni szeretnénk!Nem biztos, hogy minmdenki hibás, akit annak kiáltanak ki!Vannak véletlenek és vannak vétlkenek!”
 • 7. liongate 2010. augusztus 09. 18:57
  „Előttünk egy autó 140-nél defektet kapott autópályán,megúszta,mi is,szerencsére.Részvétem az elhunytak családjának”
 • 6. THK 2010. augusztus 09. 18:20
  „és nem gondolod, h akkor a szembejövő megemlítené ezt?
  ott mind a hárman életben maradtak...”
 • 5. deszkás 2010. augusztus 09. 15:35
  „Volt szerencsém ilyen" látványokba". Egy szabály megsértése nem vezet ilyen tragédiához. Amire alapozom ami lehet rossz is: az előzés a legek legje azaz nehéz bizonyitani ami szinte fölösleges nem szólva arról hogy az elfogadott kategória az "átsodródás" .Aztán kellene egy előzendő gk is és ez hol van? Árkon bokron túl ugyanis ő se ártatlan mert "nem engedte" az előzést. A nagyobb kockázati tényezőjű fiatalok szembe a szabályosan közlekedő "öregekkel." És egy szar keskeny útról van szó amin gyorsabban hajtani mint a megengedett.. Az a 7 előzési feltétel meg..”
 • 4. tüsök 2010. augusztus 09. 12:29
  „Más hírforrás szerint a vétkes autó lesodródott a padkára és túlkormányzás miatt került a szembejövő autó elé. Mikor értik már meg az emberek,hogy lassan járj később érsz oda nagyobb eséllyel.”
 • 3. THK 2010. augusztus 09. 11:03
  „2,
  honnan veszed?!

  Az "ismeretlen okból átSODRÓDOTT" inkább lehet gyorshajtás vagy műszaki hiba, defekt - az nem szerepel a közleményben, h előzésről lett volna szó...”
 • 2. deszkás 2010. augusztus 09. 10:07
  „A kierőszakolt előzés eredménye a főcimben olvasható.”
 • 1. emzsr 2010. augusztus 09. 08:15
  „Ha már ilyen "döbbenetes" címet adtak a cikknek, illett volna részletesebben is kifejteni, hogy mitől olyan döbbenetes a baleset - persze, nyilván az, ha hárman meghaltak, de valahogy ez így nagy hülyeség, már bocs.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmillió dollár kártérítést kérhetnek az amerikai hajóbaleset áldozatainak ügyvédjei

Családonként egy-egy milliárd forint kártérítést remélnek a július 7-ei philadelphiai hajóbalesetben… Tovább olvasom