Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Négynapos ülést tart jövő héten a parlament

Négynapos ülést tart jövő héten a parlament; a jövő évi büdzsét magalapozó törvények általános vitája hétfőn kezdődik, a 2011. évi költségvetési törvényjavaslat részletes vitája pedig pénteken lesz az Országgyűlésben.
Hétfőn kezdődik a 2011. évi költségvetést megalapozó "salátatörvény" általános vitája, ennek időkerete négy óra húsz perc. Az Országgyűlés sajtófőnöke korábban elmondta: a vitában felszólalhatna Kopits György, de a Költségvetési Tanács elnöke nem kívánt élni a lehetőséggel.

A parlament hétfőn megválasztja a MÁV Zrt. gazdasági helyzetét vizsgáló parlamenti bizottság tagjait. A Fidesz később közli jelöltjei nevét, az MSZP Göndör Istvánt, a Jobbik Korondi Miklóst, a KDNP Spaller Endrét, az LMP Jávor Benedeket javasolja a testületbe.

Ugyancsak hétfőn lesz a jogalkotásról, illetve a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvényjavaslatok záró szavazása.

Ha nem érkezik a javaslathoz módosító indítvány, akkor szavazhat a Ház Balla Mihály (Fidesz) azon kezdeményezéséről, mely szerint a jövőben olyan kormánytisztviselő is kinevezető lesz külképviseleti vezetőnek, aki betöltötte a 70. életévét. (A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy Szapáry György kinevezése érdekében módosítanák a kormánytisztviselőkről szóló törvényt, így lehetővé válik, hogy a miniszterelnök gazdasági főtanácsadóját kinevezzék washingtoni nagykövetnek.)

Kedden és szerdán törvényjavaslatok vitája zajlik majd az Országgyűlésben: kedden kezdődik egyebek közt a büntető tárgyú, a naptári napban való határidő-számítással összefüggő, illetve az állami tulajdonú szakosított pénzintézetekre vonatkozó, a nemzeti adatvagyon körébe tartozó állami nyilvántartások fokozottabb védelméről szóló törvényjavaslatok, illetve három agráriummal kapcsolatos indítvány általános vitája. Több részletes vita is lesz kedden: az egyes rendészeti tárgyú törvénymódosítások, a minisztériumok felsorolásáról szóló és az iparjogvédelmi jogszabályok, valamint a 2011-es népszámlálásról szóló törvény módosításáé.

Szerdán egészségügyi tárgyú, valamint honvédelemmel kapcsolatos törvénymódosítások vitáját kezdi el a Ház.

Pénteken lesz a jövő évi költségvetés részletes vitája, tízórás időkeretben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy halálos és 15 súlyos sérüléssel járó baleset egy nap alatt

Budapest - Összesen 131 közúti közlekedési baleset történt az elmúlt nap 24 órájában a közutakon;… Tovább olvasom