Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Nem aprítógépbe esett a halálos balesetet szenvedő munkás

Az első hírekkel szemben nem ipari aprítóba, hanem egy üzemen kívüli formázógépbe esett bele hétfő reggel Győrben az a munkás, aki a balesetben meghalt – közölte a katasztrófavédelem megyei ügyelete.

A férfi a gép szerelésére készült, guggoló testhelyzetben, fejjel előre esett a garatba, és az ekkor elszenvedett koponyasérülése okozta halálát - tették hozzá.

A kevéssel reggel hét óra után érkezett bejelentésre kiérkező tűzoltók kiemelték a sérültet, de a mentők pár perccel később már csak halálát tudták megállapítani - közölte korábban a katasztrófavédelem.

Nyomoz a rendőrség a győri ipari baleset ügyében

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a hétfő reggeli győri ipari baleset ügyében - közölte Kocsis Tünde alezredes.

A főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az eljárásnak azt kell tisztáznia: terhel-e valakit felelősség - ha igen, kit - a szerencsétlenségért, amelyben egy 57 éves töltéstavai karbantartó életét vesztette.

Korábban írtuk

Ipari aprítógépbe esett egy munkás hétfő reggel Győrben, és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt – közölte a katasztrófavédelem megyei ügyelete.

A kevéssel reggel hét óra után érkezett bejelentésre kiérkező tűzoltók kiemelték a gép garatjából a sérültet, de a mentők pár perccel később már csak halálát tudták megállapítani – közölték; a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Halálos munkahelyi balesetek 2010-2011-ben

2010. január 18. - Meghalt egy munkagép kezelője az ISD Dunaferr Dunai Vasmű 2-es nagyolvasztójánál történt balesetben.

2010. február 2. - Meghalt egy favágó, amikor az Alsónemesapáti melletti erdőben rázuhant egy fa.

2010. március 25. - Tartálytisztítási és karbantartási munkálatok közben robbanás történt a Mol csepeli bázistelepén; egy ember meghalt a balesetben.

2010. április 16. - Halálos áramütést szenvedett egy 52 éves zámolyi férfi Gárdony és Dinnyés között, a vasúti vágány melletti oszlopok festése közben.

2010. április 30. - Halálos áramütés ért egy szerelőt Hajdúnánáson, egy transzformátorállomáson.

2010. május 7. - Meghalt egy favágó, amikor munkavégzés közben rádőlt egy fa; a 46 éves váli férfi a Bokodot Kecskéddel összekötő út mellett dolgozott.

2010. május 23. - Két férfi egy raktárépület tetőszerkezetét javította egy kiskunmajsai kft. telephelyén, eközben a hullámpala beszakadt alattuk, majd a födémet is átszakítva mindketten a padlóra zuhantak. A 40 éves férfi a baleset következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe, a másik, 47 éves munkás súlyos, 8 napon túl gyógyuló csigolyasérülést szenvedett.

2010. május 31. - Felborult traktor alatt lelte halálát egy 28 éves sárándi férfi Nyírkáta határában.

2010. június 9. - Liftaknába zuhant és életét vesztette egy 30-40 év körüli férfi a fővárosi Vigadó téren levő építkezési területen.

2010. július 15. - Munkavégzés közben húsz métert zuhant és meghalt egy kútásó Villányban.

2010. július 18. - Takarítás közben belezuhant az újfehértói uszoda egyik szervizaknájába egy nő, és 21-én belehalt sérüléseibe.

2010. július 24. - Lezuhant a szerelőhídról és meghalt egy karbantartási munkálatokat végző 60 éves férfi egy óbudai, Árpád fejedelem úti szállodában.

2010. augusztus 10. - Meghalt egy férfi, miután kiesett egy teherautóból és az ráborult a főváros II. kerületében, az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola területén.

2010. augusztus 12. - Áramütést szenvedett és meghalt egy munkás Budapesten, miközben a VIII. kerületi Losonci téren egy ház homlokzatán dolgozott.

2010. augusztus 12. - Meghalt egy férfi, aki alatt beszakadt a sertéstelep teteje, miközben annak javításán dolgozott a Zala megyei Pötrétén.

2010. augusztus 30. - Munka közben meghalt egy akasztói pincében dolgozó férfi; egy hordóhoz támasztott létrával esett el, és olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

2010. szeptember 2. - Rakodás közben betonvasköteg ütött agyon egy férfit Csornán.

2010. október 8. - Belehalt sérüléseibe a Zala megyei Becsehely közelében egy fakitermelő dolgozó, akire ráborult egy fa.

2010. október 19. - Meghalt egy férfi, akire rádőlt egy fa fakitermelés közben a Borsod megyei Nagybarca külterületén.

2010. november 5. - Életét vesztette egy munkás, amikor Gyál külterületén, egy hulladékgazdálkodással foglalkozó cég telephelyén rádőlt egy targonca.

2010. november 9. - Meghalt az a középkorú férfi, akit építkezés közben ért munkahelyi baleset a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárospatakon.

2010. november 17. - Halálos baleset érte egy favágást végző cég egyik dolgozóját Kerekegyháza és Kunadacs között.

2011. január 11. - Elsodort egy útjavító munkást egy autó Miskolc közelében, a férfi a kórházban belehalt sérüléseibe.

2011. február 8. - Csabdi külterületén a Fejérvíz Zrt. hét munkatársa a szivattyú karbantartását végezte, amikor a kútfedélszerkezet rögzítése meglazult, s az 500 kilogrammos vasfedél a földbe csapódva maga alá temette az egyik férfit; azonnal meghalt.

2011. február 28. - A helyszínen meghalt egy 23 éves férfi, aki Kunfehértó mellett erdőirtás közben felmászott egy fára, és tíz méter magasból leesett.

Olvasóink írták

 • 6. Minacska 2011. április 13. 12:43
  „Én pékségben dolgozom, nincs szükség védőruhára, de a munkaruhát a munkáltató kell, hogy biztosítsa nálunk, máshol nem így van?”
 • 5. deszkás 2011. április 11. 23:18
  „Akkor amikor a melóst 100 ezerre (jól látod) a munkáltatót esetlegesen büntetik a védősisak (figyelem!) hiányáért az magáért beszél.Az én kölyköm megvette a saját pénzéből nehogy megdu..ják a hiányáért.Nem azért hogy itt ért volna valamit ,én csak a felfogásra gondoltam.”
 • 4. jozko 2011. április 11. 16:25
  „Még szerence..
  mármint hogy nem egy működő aprítógépbe esett!

  Bocs a morbid humorért-
  de valahogy ez a cikk ezt hozta elő!

  Sajnos nem lep meg az emberi felelőtlenség!”
 • 3. varadipal 2011. április 11. 15:06
  „Melyíik cég szerepelt a biztonságos munkahelyek top 10-es listáján? Hány felelőst találtak, mennyi kártérítést fizettek per nélkül, a hivatásos rendvédelmi szervek állományából senki nem szenvedett-e halálos munkahelynek minősülő balesetet? És még lenne néhány kérdésem, de minek.”
 • 2. Wacky 2011. április 11. 13:11
  „...és ezek csak azok az esetek amik halálos kimenetelűek voltak!! Szörnyű :((”
 • 1. queenmargareth 2011. április 11. 11:02
  „jézus a horror hírek:(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba csúszott egy autóbusz

Árokba csúszott egy autóbusz hétfőn Nógrád megyében Csitár és Nógrádgárdony között, a balesetben… Tovább olvasom