Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Nem sikerült vezérigazgatót választani a Duna TV-nek

A Közszolgálati Közalapítvány kuratórium jövő szerdán ül össze ismét, így ekkor tud a médiatanács esetleges jelöltjeiről dönteni.
A Duna TV vezérigazgató-jelöltjeként sem Amin Zoltán, sem Gazsó L. Ferenc nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának szerdai ülésén, így a testület nem választott vezérigazgatót - mondta a kuratórium elnöke.

Balogh László közölte: a nyolctagú testület zárt ülésen, titkos szavazással döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által javasolt két jelöltről.

A médiatörvény szerint a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának döntése előtt a médiatanács tehet javaslatot a közszolgálati médiumok vezérigazgató-jelöltjeire. A tanács múlt héten sürgősséggel vette napirendre a szavazást a jelöltek személyéről, hogy az új vezérigazgatót a kuratórium mielőbb megválaszthassa.

A médiatanács Amin Zoltánt, a Duna TV mostani szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét, illetve Gazsó L. Ferencet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közéleti- és dokumentumműsorok főszerkesztőjét, a Magyar Rádió Zrt. Kossuth adójának intendánsát javasolta vezérigazgató-jelöltnek.

A Duna Televízió Zrt. tulajdonosa a Közszolgálati Közalapítvány, a vezérigazgató személyéről és kinevezéséről pedig a közalapítvány kezelőszerve, a kuratórium dönt kétharmados többséggel.

Balogh László elmondta még: a kuratórium jövő szerdán ül össze ismét, így ekkor tud a médiatanács esetleges jelöltjeiről dönteni.

A televízió élére azért kell új vezetőt kinevezni, mert Ókovács Szilvesztert, a Duna Televízió Zrt. eddigi vezérigazgatóját augusztus 22-i hatállyal az Operaház kormánybiztosának nevezte ki a miniszterelnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ruhájukba rejtve loptak el 200 alkatrészt

Csaknem kétszáz alkatrészt loptak el összesen kétmillió forint értékben egy zalaegerszegi üzemből. Tovább olvasom