Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Nem tudni mi lesz a településőrökkel

Bár a Bajnai-kormány az idei évre biztosította a településőrök foglalkoztatásának költségvetési fedezetét, nem tudni, hogy az Orbán-kabinetnek mi a szándéka ezzel az új intézménnyel - írta a Népszava.
A lap keddi számában felidézi, hogy a tavaly októberben indult településőri programra eddig mintegy kétezer igény érkezett az ország ezernyi településéről. A program első három hónapjában ezren már szolgálatba is álltak, működésük eddigi tapasztalatai kedvezőek.

2010-re – a minimálbér összegének emelkedése nyomán – a rendészeti tárca fejenként 73 ezer 500 forintot és ennek az összegnek 27 százalékát mint járuléktámogatást biztosított a program résztvevőinek.

A kampányban, illetve a kormányprogramban nem esett szó a településőrökről, ezért ma a polgármesterek sem tudják, mire számíthatnak. Többen azt sem tartják kizártnak, hogy a kormány takarékossági okokból már az idén megszüntetheti ezt a foglalkoztatási formát. A szaktárcánál néhány hét türelmet kértek a válaszadásra ez ügyben - írta a Népszava.

Olvasóink írták

  • 3. csakhogy 2010. június 08. 10:21
    „Teljesen felesleges intézmény, véleményem szerint az önkormányzatoknál csak arra használják őket, hogy egy két baráti dolgozó bére meg legyen. Nem hallotam arról, hogy a településőrök valamit is tettek volna a településért. Inkább olyan falusi ügyintézőt nézek ki belőlük, akiknek alapvető felkészültségük sincs a település őrzéssel kapcsolatban. Ha a rendőrséget akarják velük segíteni akkor legalább képezzék ki őket arra , hogy mi a feladatuk. Inkább közteületfelügyelőt kellene ilyen célra alkalmazni, az legalább " megtermeli" a költségét az önkormányzatnál és nem kell külön milliárdok a fenntartásra.”
  • 2. achilleus 2010. június 08. 07:43
    „El van különítve a költségvetésben a működéshez szükséges pénz? Ha igen, akkor nincs miről beszélni. Ha nincs, akkor egy újabb csontváz.”
  • 1. joy 2010. június 08. 06:06
    „Majd létrehozzák a Nemzeti Gárdát, aki belép, és hűségesküt tesz Ovi-ra, maradhat, a többit kirúgják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medárd, az algyői kakas és az eső

A néphagyomány szerint Medárd hozhat esős nyarat és szárazságot is - attól függően, hogy június 8-án milyen az idő. Tovább olvasom