Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Nincs megegyezés az ellenzéki pártok között

A Fidesz továbbra is csak az előrehozott választást tudja támogatni - mondta Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója az ellenzéki pártok hétfő délutáni egyeztetése után.
Az SZDSZ a következő időszakban esélyt kíván adni egy a szocialistákkal közös miniszterelnök-jelölt megnevezésére, ám az újabb koalíciót kizártnak tartják. Az MDF továbbra is egy közös ellenzéki jelöltről tárgyalna.

A Fidesz számára nem világos az SZDSZ álláspontja, így szerintük továbbra is csak az előrehozott választás jelenthet demokratikus és legitim megoldást a mostani helyzetre - mondta hétfőn a Fidesz frakcióigazgatója. Répássy Róbert kifogásolta, hogy a liberálisok a szocialistákkal közös jelöltről és egy esetleges előrehozott választásról is beszélnek. A Fidesz a hétfői egyeztetésen nem javasolt kormányfő-jelöltet - tette hozzá Répássy Róbert.

Az SZDSZ álláspontja világos - reagált a Fidesz kijelentésére a liberális párt frakcióvezető-helyettese. Gusztos Péter megerősítette, hogy az SZDSZ várja a szocialisták - liberálisok által is támogatható - kormányfő-jelöltjét. Az SZDSZ egyelőre nem tartja időszerűnek sem a parlament feloszlatását, sem egy ellenzéki miniszterelnök-jelölt megnevezését. Gusztos Péter arra kérte az MDF elnökét, hogy gondolja át: tudnának-e támogatni egy számukra is vállalható - a szocialisták és a liberálisok által javasolt jelöltet. Az SZDSZ nem kíván újabb koalíciót kötni az MSZP-vel - tette hozzá az SZDSZ-es képviselő.

Az MDF továbbra is azt javasolja, hogy a parlamenti többséggel bíró ellenzéki pártok állapodjanak meg egy, az ország érdekeit szem előtt tartó miniszterelnök-jelöltről - mondta a hétfői egyeztetés után az MDF elnöke. Dávid Ibolya ugyanakkor hozzátette: támogatni fogják az Országgyűlés feloszlatására tett újabb fideszes javaslatot. A pártvezető hangsúlyozta, hogy az MDF-nek van programja és kormányfő-jelöltje is. Dávid Ibolya azt mondta, hogy a Fidesz és az SZDSZ jelenlegi politikájával azt támogatja, hogy Gyurcsány Ferenc jelölje ki saját utódját.

Olvasóink írták

 • 4. Boytronic 2009. március 24. 08:17
  „Szánalmas...volna,ha nem a mi bőrünkről volna itt szó...alkotmányososdit meg demokratikus döntéshozatalososat játszik itt az egész bagázs,igy viszont siralmas,mert nem ők fogják kinyögni ennek következményeit hanem mi illetve azok akiknek még van valami kis javadalma még ebben a szar országban..Minél tovább huzzák halasszák nekünk annál roszabb lesz a nemzetközi helyzetünk../ami fokozódik..virág elvtárs../az országon belüli csődről meg már ne is beszéljek...szét kergetni az összes ingyenélő dögevőt...mondanám legszivesebben csak akkor meg mi lenne,királyság,vagy kommunizmus mert ez a demokratikus államrend is levizsgázott de rendesen ezért tartunk itt ahol tartunk elvtikéim.....”
 • 3. comet 2009. március 23. 20:19
  „1- ha igaz amit a gondola írt akkor erős a gyanú hogy Fletó mentális állapota egyre súlyosbodik.
  Tapsikoló kórusa vajon meddig élvezi műsorát.
  Ibola személyének felmerülése emellett két dolgot erősít meg. Az egyik, hogy mind Fletó, mind Ibola bábuját ugyanaz az erő mozgatja, csak az egyik az egyik kézben a másik meg a másikban van.
  A másik dolog meg, hogy a bábukat mozgatót nem érdekli az ország sorsa.”
 • 2. waterbear 2009. március 23. 20:01
  „Azt gondolom, jelenleg a kutyát sem érdekli, hogy Gyurcsány mit akar, meg különben is, most már mi jövünk, legyen már végre úgy ahogy mi akarjuk, nem pedig a politikusok!!!”
 • 1. achilleus 2009. március 23. 19:10
  „"Gyurcsány Dávid Ibolyát akarja utódnak?!
  A gondola parlamenti forrásokból úgy értesült, hogy Gyurcsány Ferencék Dávid Ibolyának szánják a miniszterelnöki posztot. Lapunk tudomása szerint már az SZDSZ-t győzködik az új kormányfő személyéről."

  Dávid pedig még a feloszlatásnál tart.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökig akar megegyezni az SZDSZ és az MSZP

Az SZDSZ azt szeretné, ha csütörtökig sikerülne megegyezni az MSZP-vel az új miniszterelnök-jelölt… Tovább olvasom