Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Okirat-hamisítás miatt tesz feljelentéseket földügyben az MSZP

Gőgös Zoltán, a parlament mezőgazdasági bizottságnak MSZP-s alelnöke keddi sajtótájékoztatóján négy esetről számolt be.
Újabb földbérlet-pályázati eredményeket kifogásol az MSZP, értesüléseik szerint Kecskeméten például egy cukrász jutott állami földhöz az ugyancsak pályázó sertéstartó helyett. Két ügyben okirat-hamisítás miatt tesznek feljelentést a szocialisták.

Gőgös Zoltán, a parlament mezőgazdasági bizottságnak MSZP-s alelnöke keddi sajtótájékoztatóján négy esetről számolt be.

Két ízben azért tettek, illetve tesznek feljelentést, mert a gyanú szerint okirat-hamisítás történt. Gőgös Zoltán elmondta: a Fejér megyei Csákváron öten jelentkeztek be egy lakhatásra alkalmatlan irodaházba, és közülük hárman sikerrel pályáztak összesen csaknem háromszáz hektár termőföldre. A szocialista politikus szerint a fiktív lakcímre azért volt szükség, mert a pályázati kiírás alapján csak 20 kilométeren belül élők juthatnak földhöz - ugyanakkor az üres irodaházba bejelentkezők egyike korábban Debrecenből igényelt területalapú támogatást.

Az MSZP-s képviselő közölte, hasonló eset történt a bakonyi Nagyesztergáron, ahová valaki Fótról jelentkezett át a földhöz jutás érdekében, ugyanakkor a helyiek azt mondják, nem él a Veszprém megyei településen.

Gőgös Zoltán két másik földbérlet-pályázati eredményt is kifogásolt. Egyfelől, hogy Kecskeméten egy tíz éve földhasználó sertéstartó helyett - a pályázati kiírással ellentétesen - egy állattal nem rendelkező cukrász nyert el állami földet. Másrészt, hogy a Békés megyei Szeghalmon egy olyan család veszített a földbérletpályázaton, amely három éve 120 hektárt nyert el ott, és ugyanekkora területet kényszerhasznosításra kapott meg. Ezután - folytatta - öntözőrendszert építettek ki, most azonban elveszítették a kényszerhasznosított földterületre kiírt pályázatot.

A szocialista képviselő szerint ez nyilvánvaló, de még orvosolható szakmai hiba, ugyanis egyértelmű, hogy senki sem adhatott be jobb pályázatot az öntözési beruházást elvégző családi gazdálkodónál.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. november 06. 13:06
    „Polt Elvtárs jó Elvtárs!
    A párt azért tette őt a párt jelen helyére, hogy a tagok gazemberségeit eltakarítsa az útból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: nem a taxisok megadóztatása a cél, hanem a gazdaság kifehérítése

A javaslat nem érinti az eddigi gyakorlatot azon taxisok számára, akik a magánhasználatot és a… Tovább olvasom