Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Október 6. - Félárbocra engedték a nemzeti lobogót

Az aradi vértanúkra emlékezve, közjogi méltóságok jelenlétében csütörtök reggel felvonták, majd félárbocra engedték a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
A nemzeti gyásznapon tartott megemlékezésen megjelent Schmitt Pál köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Pintér Sándor belügyminiszter, Martonyi János külügyminiszter, Simicskó István, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára és a magyarországi diplomáciai testület több képviselője.

A tiszteletadás keretében felolvasták az aradi vértanúk nevét. A megemlékezésen a Magyar Honvédség Támogató Dandár Központi Zenekara, a díszzászlóalj és a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegysége működött közre.

A nemzeti lobogó egész nap félárbocon marad, azt szintén katonai tiszteletadás mellett este hat órakor vonják le.

A kormány október hatodikát 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította, arra emlékezve: 1849-ben ezen a napon végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét.

Olvasóink írták

 • 3. történész 2011. október 06. 14:32
  „És pont azt csinálják most amit as császár tett a magyar szegényekkel 1848-banl.Csak elvesz adni nem ad semmit eltaposták a jogokat..”
 • 2. jozko 2011. október 06. 13:34
  „Tévedtem.
  Mégis passzol az utolsó sor, miszerint:
  ..az ember gyenyge, félve néz feléd, és mint a tanítvány egykor mesterét .. nehéz időkben megtagad.”
 • 1. 620829 2011. október 06. 09:24
  „Szép dolog a múlt-a hősiesség -az áldozat....DE AMÍG EZ AZ ORSZÁG CSAK A MÚLTJÁT EMLEGETI NEM LESZ JÖVŐJE....LÁSD 21 ÉV POLITIKAI ESEMÉNYEI........ENNYI SZAKMAI IMPOTENTÁT MÁSHOL ÖSSSZESEN NEM TALÁLNI.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz gázolta halálra a 72 éves nőt

A helyszínen életét vesztette egy idős nő szerdán, Dunaföldváron, akit autóbusz ütött el -… Tovább olvasom