Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Orbán: a magyar médiatörvényben nincs speciális magyar szabály

Orbán Viktor szerint a magyar médiatörvény csak olyan jogi megoldásokat tartalmaz, amelyek tételesen szerepelnek más uniós tagállamok médiatörvényeiben, ezért elképzelhetetlen lenne a jogszabály bizonyos passzusainak megváltoztatása anélkül, hogy más tagországokat is ugyanezen passzusok megváltoztatására köteleznének. A miniszterelnök erről külföldi újságíróknak beszélt csütörtökön - tájékoztatta a kormányfő szóvivője az MTI-t.
Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében beszámol arról, hogy Orbán Viktor európai uniós ügyekkel foglalkozó külföldi újságírókkal találkozott, akiknek a közelmúltban elfogadott új médiatörvénnyel kapcsolatban elmondta: az csak olyan jogi megoldásokat tartalmaz, amelyek tételesen szerepelnek más uniós tagállamok médiatörvényeiben; a törvényben egyetlen speciális magyar szabály sincs.

"Éppen ezért az EU egyik legfontosabb értéke, a diszkrimináció-mentesség alapján elképzelhetetlen lenne a magyar médiatörvény bizonyos passzusainak megváltoztatása anélkül, hogy más tagországokat is ugyanezen passzusok megváltoztatására köteleznének" - rögzíti a közlemény.

A miniszterelnök a külföldi újságíróknak elmondta azt is, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek következtében sikerült 3,8 százalékra csökkenteni a 2010-es költségvetési hiányt, és ez jó alapot ad arra, hogy a költségvetés idei hiányát 3 százalékon tartsák.

"Orbán Viktor azt is világossá tette: szeretnénk, ha Magyarország új, végleges alkotmánya olyan világos közpénzügyi szabályokat tartalmazna, amelyek megakadályozzák, hogy Magyarországot az 1980-as évek második fele és az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása után újra eladósítsák" - közölte Szijjártó Péter.

Olvasóink írták

 • 6. achilleus 2011. január 06. 18:00
  „5. hozzászólás tatár 2011.01.06. 17:33
  folytatása "...... csak olyan jogi megoldásokat tartalmaz, amelyek tételesen szerepelnek más uniós tagállamok médiatörvényeiben"

  Mert az általad felsoroltak tagjai az Uniónak (az európainak) ...”
 • 5. tatár 2011. január 06. 17:33
  „Orbán: a magyar médiatörvényben nincs speciális magyar szabály
  Így igaz. Megtalálhatók benne a bjelorusz, az afgán, a kubai, az észak-koreai és a mianmari médiatörvények legprogresszívebb elemei:-)”
 • 4. achilleus 2011. január 06. 17:08
  „2. hozzászólás deszkás 2011.01.06. 13:44
  Mert a mostaniról már szavaztunk, ugye?
  (Még 1949-ben sem.)”
 • 3. achilleus 2011. január 06. 16:08
  „"A magyar kormány nemcsak ugat, hanem harap is" - írja a Die Presse című osztrák lap. A hír, amiben olvasom, azt is hozzáteszi, hogy ez egy konzervatív lap. Erről eszembe jut saját naivitásom, amikor 1990-ben azt hittem, nyugatról csupa segítség és áldás özönlik majd, elismerik 1956 véráldozatát, sőt, talán a német újraegyesítés árnyékában még a magyar újraegyesítést is támogatják. Aztán láthattam, amint a német sajtó felvásárolta a nagy vidéki lapokat, szövetséget kötve az MSZMP hűséges újságírógárdájával, és a nyugati tőke szisztematikusan tönkretette a magyar élelmiszeripart, hogy piacot szerezzen. Az álszent és önző politikai magatartás Magyarországgal kapcsolatban évszázadok óta megfigyelhető... - (Magyar Hírlap, 2011. január 6.)”
 • 2. deszkás 2011. január 06. 13:44
  „Az alkotmányról mikor szavazhatunk?”
 • 1. tintasbarns 2011. január 06. 13:35
  „Machiavellista módszer uralkodik hazánkban amióta Orbán átvette a hatalmat.
  Súlyosa szétrombolták és meggyengítették azokat az intézményeket amelyek leválthatóság elvének érvényesülését. Közismertek, köztársasági elnök , legfőbb ügyész, versenyhivatal, számvevőszék,Költségvetési Tanács, Magánnyugdíjpénztár, Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése ez mind mind machivellista célok.
  Magyarországon nem demokrácia van hanem autokrácia amely hasonlít a Putyinéhoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakásában hűlt ki egy demecseri férfi

A lakásában hűlt ki egy demecseri férfi, aki a kórházba szállítása után meghalt - közölte a… Tovább olvasom