Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Orbán életpályamodellt ígért a rendőröknek

Orbán Viktor azt ígérte, hogy a négy éves kormányzati ciklus végére a Belügyminisztérium állományába tartozók számára megalkotnak egy "életpályamodellt" szabályozó törvényt.
A miniszterelnök a Belügyminisztérium pénteki állománygyűlésén kiemelte: olyan törvényre van szükség, amelyben számok, előrejutási lehetőség, egzisztenciális perspektíva és jövő van garanciális jelleggel. Ezt nem lehet egyik napról a másikra meglépni - fűzte hozzá azzal, hogy ha "nyolc évig tartott a züllés, akkor a felemelkedés és a dolgok rendbetétele is igényel egy kis időt". Négy évnek azonban elégnek kell lenni ahhoz, hogy garanciális elemeket tartalmazó életpályamodellt alkossanak a rend őrei számára - vélekedett a kormányfő. E modell tartalmazná a lakáshoz jutást, a gyermekek taníttatását, azt, hogy ne kelljen második állást vállalniuk a rendőröknek, és azt is, hogy a korrupcióra való nemet mondás nem egzisztenciális, hanem erkölcsi kérdés - közölte Orbán Viktor, aki szerint a rendőri szakmának megbecsültnek kell lennie.

Olvasóink írták

 • 7. szilléri 2010. július 17. 07:24
  „Életpálya: húszéves korban felveszik a rendőr tisztire. 17 munkaviszony után negyven évesen nyugdíjas !

  Jöhet a vagyonőrző KFT.”
 • 6. jozko 2010. július 16. 21:49
  „Jó az irány. Talán így elérhető lesz, hogy a rendőr életpályának,hivatásnak tekintse a munkáját, és 15-20 év szolgálati viszony után ne akarjon /akár a sárga cédula bevállallásával is/ rookant nyugdíjba menni!
  Van viszont egy nagyon fontos alapszabály! Ahozz, hogy a rendőr, az ügyész és a bíró egy mércével mérhesse mindenki jogkövetését, a társadalom vezető szemályiségeinek kell a jogkövetésben élen járni. Mert ha nem így lesz, kár a benzinért! De akár így is lehet-meglátjuk! /Mert a többség árgus szemmel fogja figyelni!/”
 • 5. olmosnyomdasz 2010. július 16. 17:40
  „Na jó!
  Most tördelhetem a lábát utcakővel, vagy már nem, mert már jövője van?”
 • 4. studyfy 2010. július 16. 16:32
  „Egyetértek Orbán meglátásaival, azonban felelős ellenzéki vezetőként is így kellett volna gondolkoznia. Nem pl. a kordon akcióval (a jogászai napokig készültek, hogy lehet az utca rendőrét megoldhatatlan helyzet elé állítani) a rendőrséget eszközként felhasználni politikai céljaik elérésére.”
 • 3. RézmívesGyekszon 2010. július 16. 16:13
  „Hát nem vágjátok, á mi életpályamodellünket ákárja rátukmálni á fákábátokra is...nízd csak meg: számok, (ott vánnák a rábruhán is)előre jutás(csak előre a folyosón, a zárkáig), egzisztecia(segílyke), jövő(á romákokat mentelmi jog illeti majd meg),lákáshoz jutás(beköltözünk valami kéróba)gyermek oktatás(lásd: Vasvillával támadt a vagyonőrre egy férfi , a gyerekei előtt)
  Ná lé á káláppál az Orbány enökünk előtt...”
 • 2. sziszka1 2010. július 16. 15:24
  „1. hozzászólás KolompárRómeó 2010.07.16. 14:54

  én csak bólogatok”
 • 1. KolompárRómeó 2010. július 16. 14:54
  „1: annyi mindenkinek ígért már mindenféle kormány életpályamodellt és lószaft sem lett belőle
  2: mindig a ciklus végére akar minden összejönni, aztán meg kiderül, hogy akkorra sem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion borult fel a 35-ös úton Debrecen határában

Egy ember megsérült, amikor kamion borult fel a 35-ös számú főút Debrecenből kivezető szakasza és az… Tovább olvasom