Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Orbán Viktor befejezte kínai látogatását

Orbán Viktor miniszterelnök helyi idő szerint kedden kora délután befejezte hivatalos kínai látogatását, és Sanghajból hazautazott.
A magyar kormányfőt kínai hivatali kollégája, Ven Csia-pao (Wen Jiabao) hívta meg a sanghaji világkiállítás záróeseményeire: a magas szintű fórumra és a záróünnepségre. A fórumon ő mondta a plenáris ülés megnyitó előadásainak egyikét.

Orbán Viktort Sanghajban fogadta Ven Csia-Pao, akivel mintegy félórás megbeszélést tartott, s a két ország közti politikai, gazdasági, kulturális kapcsolatok szorosabbra fűzéséről állapodtak meg.

A magyar miniszterelnök az expón felkereste Kína, valamint az Európai Unió és Belgium közös pavilonját, továbbá Lengyelország kiállítását és a magyar pavilont. Sanghajban megnézett több olyan épületet is, amelyet Hudec László az 1920-as 30-as évek Sanghajának neves magyar építésze tervezett. Orbán Viktor a kulturális kapcsolatok bővítésének terveiről is egyezetett kínai partnereivel.

A miniszterelnök programjának nagyobb részében üzleti tárgyalásokat folytatott, találkozott Kína több jelenős gazdasági szereplőjével. Vasárnap jelen volt a Vállalkozók Szövetsége (VOSZ) és kínai partnerszervezete (CCPIT) megállapodásának aláírásán. Keddi elutazása előtt még megtekintette a sanghaji metró irányító központját, és a Maglev gyorsvasúttal ment ki a repülőtérre.

Orbán Viktor kíséretében volt Martonyi János külügyminiszter, Fellegi Tamás fejlesztési miniszter, valamint Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke és Kenyeres Sándor, a Talentis alapítója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Blikk: 2,5 milliárdos tisztogatás

A Blikk által összegyűjtött adatok alapján minisztériumonként átlagosan 64 munkaügyi pert… Tovább olvasom