Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Orbán Viktor disznótora Demjánnal

Orbán Viktor disznótora Demjánnal

Vér folyt tegnap Orbánék portáján! A Fidesz elnöke egynapos szabadságát ugyanis disznóvágásnak szentelte, és fájó szívvel elrendelte Jack és Julcsi, a két hízódisznó leölését. Orbán Viktor felcsúti házához tartozó udvaron reggelre már csak a két tetem volt kiterítve.

Delmagyar.hu - 2009.02.14. 07:53
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
– Ez már több mint a századik disznóvágás, amelyen részt veszek, minden évben legalább két hízót le szoktunk ölni – magyarázta a Blikknek a Fidesz-vezér könyékig véres öltözetben. – Most egy 160 kilós angol yorkshire-t és egy 200 kilós mangalica disznót EU-kompatibilisen, vagyis elkábítva vágtak le két felcsúti háznál, és itt is dolgozzuk fel őket. Orbán ezúttal nem öltönyt és nyakkendőt vett fel, hanem gumicsizmát, kényelmes inget, nadrágot, kabátot, mellényt és sapkát húzott. A politikusnak Ráhel (19) lánya, sógornője, sógora és a környékbeliek segítettek. A pártvezért ezúttal senki sem szólította „elnök úrnak", mindenkinek csak „Viki" volt.

A disznóvágásra egyszer csak betoppant Demján Sándor is, aki rendszeres vendége az efféle eseményeknek, s kedélyesen elpálinkázgattak a Fidesz elnökével. Magyarország leggazdagabb vállalkozója, aki a legutolsó top 150-es lista szerint több mint háromszázmilliárd forintos vagyonnal rendelkezik, a szomszédos etyeki birtokáról érkezett, rajong az Orbán készítette kolbászért, ezért hagyományosan mindig kap néhány szálat, cserébe örömmel kínálgatja tihanyi borászatának remekműveit.

Vendégül látta a milliárdos Demján Sándort, akivel koccintott egyet
A milliárdos Demján Sándor rajong az Orbán készítette kolbászért, a disznóvágáson jó házipálinkával melegítették fel magukat. Fotó: Blikk/ Szabó Miklós

Orbán először hagymás vért sütött, aztán az állatok pörzsölése következett, végül kisebb-nagyobb bárdokkal feldarabolták a disznókat. A méretes combokat csillogó szemmel vizsgálgatta, s elárulta, hogy ebből készíti a húsvéti sonkát. Receptúrája szerint besózza a húst, hat hétig forgatgatja a húsdarabokat, végül pedig megfüstöli őket. A disznó többi testrésze kondérokban és serpenyőkben végezte, s hamarosan friss pecsenyeillat terjengett a „mészárlás" helyszínén. Végül a nyári konyhában ledarálták a maradék húst és családi recept szerint kolbászt, majd hurkát töltöttek.

Orbán kolbászreceptje

Hozzávalók: 70 százalék yorkshire 30 százalék mangalicahús, 100 kiló kolbászhoz a következők kellenek: 3 kg pirospaprika (2 kg édes, 1 kg erős), 40 dkg kömény, 40 dkg fokhagyma, 2 kg só. Elkészítés: Az alapanyagot mindenképpen jól gyúrjuk össze, töltsük meg a beleket, szárítsuk, füstöljük. Enni azonban csak hosszú hónapok múlva lehet, addig ugyanis érnie kell a kolbásznak.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Moderálásra küldöm 61. KovácsPistike 2009.02.15. 19:39

63! Gyurcsánynak milyen imádatot kellene megkövetelnie? Még tapsolunk is kellene hozzá, hogy "Hurrá! Éljen Feri és az mszp! Igen, igen..megcsináltad, túlköltekeztél és eladósítottál bennünket!"?

Moderálásra küldöm 60. Eagleeye 2009.02.15. 11:00

Kedves logaritmus!
Szerény véleményem szerint ön egy MEGMONDÓEMBER.
Nem baj, a megmondóemberek kora már nem sokáig fog tartani.
Én nem firtatom az ön főnökének a származását, mert még rasszistának kiáltanának ki.
Az ön idolja sem a származása miatt olyan amilyen, hanem mert az elmúlt években azt művelték az országgal, amit.
Megcsináltátok, igen-igen!
Kérem szívlelje meg a javaslatomat az előző beírásomból.

Moderálásra küldöm 59. Power 2009.02.15. 10:42

Kedves JungHeinrich! Elárulhatnád, hogy mi a különbség közted és Gyurcsány között?

Moderálásra küldöm 58. KovácsPistike 2009.02.15. 10:18

59!Nem az a típus vagyok, aki bárkinek, bármit elhisz. Ahhoz hogy valakiben megbízzam ismernem kell. Gyurcsányt és az MSZP-ét már ismertem annyira, hogy nem csalódtam bennük. Csalódott legfeljebb az lehet, aki az MSZP-re szavazott. Csak nem közéjük tartozol?
Gyurcsány, az MSZP és az SZDSZ hozták a papírformát, most itt állunk az államcsőd szélén és abban reménykedünk, hogy majd az EU nem engedi meg... ezek sajnos tények és nem ígéretek.

Moderálásra küldöm 57. JungHeinrich 2009.02.15. 10:01

Powi én igérek neked 17.havi nyugdíjjat és követelem,hogy Gyurcsány monnyon le...akkor most rám szavazol?

Moderálásra küldöm 56. achilleus 2009.02.15. 09:51

54. hozzászólás Logaritmus 2009.02.15. 03:07
"Orbán Viktor ránézésre is roma, de ha kételkedsz akkor ott a Gazsika nevű gyereke is."
A legidősebb lányát pedig Rahelnek hívják, nyilván akkor zsidó is. Logaritmus, logaritmus ...
És méghogy maga nem rasszista? Rasszista, mégpedig a sötétebbik fajtából, abból amelyik nem is tud róla, hogy az. Itt kibújt a szög a zsákból, csak a vak nem látja.

Moderálásra küldöm 55. Power 2009.02.15. 09:40

Cipész! Gyurcsánnyal és az MSZP-vel már a 13.havi fizu és nyugdíj is ugrott, nem hogy a 14.
Kár hogy nem tapasztalhattuk meg egy másik kormány gazdaságpolitikáját. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy velük már nem itt tartanánk és a 14.havi nyugdíjról is beszélhetnénk.

Moderálásra küldöm 54. cipész 2009.02.15. 09:31

Ne irígykedjetek, ő a miniszterség idején összeszedte magát, ne hogy azt higyétek, hogy értetek politizál, tévedés, hatalomra éhes.Meg igérte a 14-ig havi nyugdíjat vagy nem?
Milyen nagy tudós, nála egy év már 14 hónapból fog állni. Valószínű, hogy Orbán naptárt is akart létre hozni. Lásd (14-ig havi nyugdíj).

Moderálásra küldöm 53. lajosbácsi 2009.02.15. 06:39

válságban az ország, ő meg kettesével öli a disznókat??? add a rászorulóknak nagy vezír, mutass példát!

Moderálásra küldöm 52. Logaritmus 2009.02.15. 03:07

Eagleeye, mondom, utoljára neked: az, hogy valaki cigány - ha jobban tetszik: roma - az én szememben nem minőséget jelent. Egyszerűen leírja valaki származását, amitől még lehet rossz vagy jó ember is. Orbán Viktor ránézésre is roma, de ha kételkedsz akkor ott a Gazsika nevű gyereke is. Orbán nem attól rossz ember hogy történetesen cigány, sőt valahol külön becsülendő amit elért.


Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...