Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Orbán Viktor húst süt, és helyzetet elemez

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke családi körben felvett videón beszél az ország jövőjéről.
Orbán Viktor szerint az ősszel a legizgalmasabb az lesz, hogy sikerül-e felkészülnie a Fidesznek a rá váró feladatokra, és az emberek támogatnak-e egy mély és erős változást.

Orbán Viktor saját kertjében, hússütés közben azt mondta, hogy nehéz lesz az ősz a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt, amely az országot gyakorlatilag csődbe juttatta; szerinte a legfontosabb kérdés az, hogy a Fidesz képes lesz-e mély és erős változásokat elérni.
A munkanélküliség nőni fog, ez a gazdaságpolitika az összeomlás felé viszi az országot, tehát az lenne a jó, ha minél kevesebb idő menne kárba a változásig - tette hozzá a Nyárutó az Orbán családnál című összeállításban."Én úgy látom, hogy az ország a legfontosabb döntését mintha már meghozta volna, bármerre járok, bárkivel beszélek, bármilyen szakmai megbeszélésen veszek részt (...), mindenki azt mondja, hogy ebből elég volt. Azt már eldöntötték az emberek, hogy ezt nem szabad folytatni, sőt úgy látom, hogy az a gondolat is erős, hogy minél hamarabb történik meg a váltás, annál jobban jár az ország, tehát az emberek sürgetik a változást" - mondta a pártelnök.

Orbán Viktor szerint a kormány ősszel folytatni fogja azt a politikát, amely az országot ide juttatta, a Fidesznek pedig, amennyire lehet, csökkentenie kell a "kártétel mértékét". A pártelnök úgy látja, hogy ha a nemzetközi valutaalaptól nem érkezne rendszeresen pénz, akkor az ország nem tudna megállni a saját lábán. "Tehát Magyarország nem a saját lábán áll, hanem másokén. Még pontosabban mások tartják egy madzagon, és az ősz során ez a kormány nem tudja, de nem is akarja - nem is tudja, hogy ez volna a feladata - talpra állítani" - fűzte hozzá.
Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy "én felkészültem (...), ha az emberek is úgy akarják, az életemből szívesen áldozok arra néhány évet, hogy helyreüssük azt, amit a szocialisták tönkretettek."

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. bgrozalia 2009. szeptember 05. 22:29
  „Comet egyetértek-- de a 80 évre titkosított aktákban mi van?--- Orbán mit titkosított benne----új elnök kellene , biztos több lenne a szavazat!!!!”
 • 66. MrRobertos 2009. szeptember 03. 16:57
  „Én azt nem értem hogy amikor a FIDESZ kormányon volt miért nem cisnáltak semmit? akkor is át lehetett ovlna alakítani érdemben az egészségügyet (nem rengeteg alig valamit tudó korház kell, hanem kevesebb nagyon szakszerűen felszerelt, és jólműködő korház, ehez persze a betegeknek utazni kell igen, de ilyen kis országban csak így lehetne színvonalas ellátást biztosítani... csomo korház beszerzett MRI és PET készülékeket, amik nincsenek kihazsnálva sem, nem azért mert nincs rá pénze az OEP nek, hanem mert nincs annnyi beteg hogy a sok készülék folyton működjön, márpedig állásában is megy rá a pénz, mert az elektronikája akkor is működik ha éppen nem vizsgál.....) pl, amihez a későbbiekben sem fognak nyúlni, mert a korházvezetők, és egyéb főorvosok megorrolnának a kormányra, mert ugy már ők is oskkal kevesebbet tudnának zsebre tenni...
  ...stb...
  Az biztos hogy a jelenlegi kormány sokat lopott, csalt, hazudott.... de anno a FIDESZ is ezt csinálta, csak most majd ő jut a pénzesbödönhöz..... szóval nem vagyok abban biztos hogy másként tenne a FIDESZ mint az MSZP, sőt jelenleg nagyon nincs is merőben már gazdaságpolitika ebben a plusz válságban mint amit most az MSZP cisnál... ( az tény hogy előtte vizsont nagyon elcseszték )....

  Továbbá a JOBBIK meg egyértelműen egy csapás lenne az országnak gazdaságilag.... oly sokszor kinyilatkozták rengeteg témában hogy erről-arról még nem gondolkoztak, nincs véleményük róla... amit meg mondtak az meg hülyeség, és a közgazdászokat, pénzügyi szakértőket (nemzetközieket is lehülyéztek, etnikai alapon főleg....) ... amit ők akarnak Mo-on abból esetleges hatalomrajutás után olyan forradalom lenne hogy csak na... miután az emberek rájönnek hogy mit is akarnak ( tulajdonképpen gazdaásilag be akarnak zárkózni, nekem eddig ez jött le.... )
  Márpedig a magyar gazdákat nem lehet rákényszeriteni a közös műávelésre, mert a TSZekre emlékeztetné őket... márpedig nyugaton ez így megy, ezért hatéékonyak, mai magyar telrmelést kizárolagossá tenni, meg ..... szóval az élelmiszer árak rögtön drágulnának 50-100% kal .....
  Szóval a jobboldali emberekenek a FIDESZ-MDF -et ajánlom
  a bal oldaliaknak meg a zöldközeli pártokat LMP stb...”
 • 65. totya66 2009. szeptember 03. 09:51
  „Gyorsan gyorsan, amíg van mit lopni!!!
  Ez az ország 3-4 éven belül Európa nyomortelepe lesz. Hogy akarunk fellendülni mikor a gyárudvarok dzsungelre hasonlítanak, ki tud (fog) befektetni halott cégekbe milliókat és majd becsületesen adózni utána?
  Én mondjuk elmennék az OVTV-be dolgozni ott biztosan jó a fizetés.”
 • 64. nanemaaa 2009. szeptember 03. 09:21
  „"párt elnöke családi körben felvett videón beszél az ország jövőjéről"

  Klassz kis családi buli lehetett. :( Már otthon is naggyűlkést tart tv-rádió és a nemzetközi sajtó jelenlétében?
  Azt a részt szívesen visszabnézném párszor, amikro győzködi a gyerekeit, hogy majd ha nagyok lesznek, szavazzanak rá, és hozanak magukkal még egy embert.”
 • 63. achilleus 2009. szeptember 03. 08:59
  „61. hozzászólás gerbera 2009.09.03. 08:04
  Érdekes képek vannak a medencében pancsikoló cigány vezetőkről. Minimum a 120 kiló, szőrborítottság 80%.
  Mindez a hátrányos helyzetű cigánygyerekek identitástudatának erősítése céljából, közpénzből. http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=285515”
 • 62. gerbera 2009. szeptember 03. 08:43
  „BOCS ENNEK ÍRTAM A KETTŐ VÁLASZT ,,58. hozzászólás Istus 2009.09.03. 04:06

  NEM 57. hozzászólás bgrozalia 2009.09.02. 22:16-NAK ELNÉZÉST.”
 • 61. gerbera 2009. szeptember 03. 08:28
  „57. hozzászólás bgrozalia 2009.09.02. 22:16
  Lejárató hazugság ,többek között Orbán ellen 2002 után a szocik 89 pert indítottak ,benne volt a te általad említett lerágott csont (bányák,szőlő)VEGYÉSZ KELLER MILLIÁRDOKÉRT mint inkvizítor volt megbízva ,végül ORBÁN MIND A 89 PERT MEGNYERTE , VÉGÜL GYURCSÁNY AZ APEHET USZÍTOTTA ORBÁNRA , ITT IS KIDERÜLT ,ORBÁNNAK ADÓ TÚLFIZETÉSE VOLT ,AZ APEH 145 EZER FORINTOT KÜLDÖTT VISSZA.

  ORBÁN KÉRTE GYURCSÁNYT SZINTÉN SZÁMOLJON MÁR EL AZ EPEHNEK ,,ERRE GYURCSÁNY NEM TETTE ,HALLGATÁSBA MERÜLT,,,MIÉRT????MERT NINCS RENDBEN MINDEN.
  ISMERJÜK MÁR A LEJÁRATÓ SZOCI HAZUGSÁGOKAT,BÁNYÁK,SZŐLŐ, FELESÉGVERŐ, ,,,,,ORBÁNON KELLENE TÚL LÁTNOD ,,,2002-S VÁLASZTÁS UTÁN SZOCIK NYERTEK (CSALÁS GYANÚVAL) TELJESEN TÖNKRE TETTÉK AZ ORSZÁGOT,,AMIHEZ A SZOCI-SZDSZ KEZEK HOZZÁ ÉRTEK ,KORRUP-PÉNZ LENYÚLÁSOK,,SZOCIK 8-9 SZÁZ MILLIÁRDDAL NEM TUD ELSZÁMOLNI,,ETTŐL BŰZLIK AZ ORSZÁG,,ORBÁN SÜLT HÚSA MI EHHEZ KÉPEST ,HISZ AZ APEH ÁLTAL VISSZA KAPOTT 145 EZER FORINTBÓL VETTE ,MÉG EZT IS ELVENNÉTEK ,,IRIGY ROSSZINDULATÚ SZOCIK,,,,JA MÉG A NYUGDIJASOK SZÁJÁBÓL IS KIVETTÉTEK AZ UTOLSÓ FALATOT ,AMIT A SZOCIK ELHERDÁLNAK.”
 • 60. gerbera 2009. szeptember 03. 08:04
  „BOTRÁNYSZAGÚ,,,NA ITT SZIMATOLJATOK SZOCIK,,,,,,NEM SŰLTHÚS SZAGÚ,,,,ITT KAPJATOK SZIMATOT.
  Kolompárék szórakoznak .

  Közpénzből buliztak Kolompárék?
  Egymásnak ellentmondóan nyilatkoznak a balatoni kiruccanásban részt vevő roma vezetők.

  EZEN RÁGÓDJATOK SZOCIK ,NE AZ ORBÁN SÜLHÚSÁN, ORBÁN CSALÁD SZÁJÁBÓL MÉG A FALATOT KI VENNÉTEK AZ TUTI.
  http://www.mno.hu/portal/660264


  Magyar Nemzet
  Újabb botrányszagú ügy bukkant fel Kolompár Orbánnal, a két büntetőügyben is vádlott, egy harmadikban gyanúsított országos cigány önkormányzati elnökkel kapcsolatban. Egy pályázati alvállalkozó fotókkal alátámasztva állítja, hogy az OCÖ-elnök több Bács-Kiskun megyei vezetőtársával hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett üdült közpénzből a Balatonnál.

  Fekete luxusautóikkal érkezve családtagjaikkal üdültek országos és Bács-Kiskun megyei cigány önkormányzati vezetők Balatonmáriafürdőn tavaly nyáron. A luxus romabuli főszereplője Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke volt. A közösségerősítő együttfürdőzgetésbe, lakmározásba azonban kis szépséghiba csúszott, nevezetesen, hogy olyan közpénzen történt, amelyet halmozottan hátrányos helyzetű cigány gyerekek táboroztatására szánt a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány. Legalábbis ezt állította a Magyar Nemzetnek Hajek Csaba, aki a főpályázó Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzat mellett mint pályázati alvállalkozó - médiareferens - kísérte figyelemmel a csaknem egyhetes eseményt, fotókat is készítve Kolompárék balatoni vigasságáról.

  KOLOMPÁRÉK BULIJA.CIGÁNYOK ÁLTAL MEGGYILKOLT TANÁR ÁRVÁI NÉLKÜLÖZNEK.

  Anyanyelvű és népismereti gyermek- és ifjúsági táborok - ez volt a pályázati kiírás, ám - amint arról Hajek beszámolt - semmiféle gyermekekre irányuló nyelvi képzésnek, hagyományőrzésnek beillő tevékenység nem folyt Balatonmáriafürdőn. Szerinte szülők és képzési szakemberek nélkül mindössze egy öregcsertői hátrányos helyzetű testvérpár volt jelen. A többi táborlakó mind Bács-Kiskun megyei illetőségű cigány vezető volt, családostul. Utóbbiak közül Kolompár Orbán kiskunmajsai, három folyamatban lévő büntetőügye közül kettő a helyi romaszervezetéhez kapcsolódik. De részt vett a nyári bulin egyik vádlott-társa, Kolompár László, valamint Agócs János megyei cigány önkormányzati elnök, Kőrösi Gusztáv, Bogdán József, Horváth Szilveszter települési kisebbségi vezető is - olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában, amelyből további részleteket is megtudhat.”
 • 59. Nostradamus 2009. szeptember 03. 06:33
  „Többször is lett volna lehetősége tenni valamit, az élre állni és valóban átvenni a kormányrudat. Nem tette. A duma meg nem kell. Mindenesetre én kiábrándultam a Fideszből.
  Viszont az sincs jól, hogy nem mentek el szavazni, mert igenis számít. Nem egy szavazat, hanem a sok...és a sokhoz mindenkié hozzáadódik. Szvsz a Fidesz nyer - én ugyan a Jobbiknak szurkolok most már -, talán egy paraszthajszállal jobb lesz nekünk, de még rengeteg idő kell, hogy talpraálljon az ország. Kíváncsi vagyok, a gyerekeim megérik-e? Mert én nem az tuti. De azért, épp a gyerekem érdekében odateszem azt az X-et.
  Az sem jó, hogy veszem a csomagom és elhúzok innen, a többi meg le van ejtve. Mindenkinek joga lenne a saját hazájában boldogulni, és ha ez nem olían egyszerű, tenni kell érte. Nem menekülni kell a süllyedő hajóról, hanem odaállni és megmutatni, hogy f@sza gyerek vagy...”
 • 58. matek 2009. szeptember 03. 06:26
  „Maradjon tovább az MSZP.A magyar nép nem érdemel változást.az a jó Neki,ha minnél jobban elszegényíti.A gazdag pedig élvezi mások nyomorúságát nézni.”
 • 57. Istus 2009. szeptember 03. 04:06
  „Gerbera ! nem a fidesszel van a baj hanem a vezetőivel el kellene zavarni mind és újakat a helyükbe akkor talán lehetne kezdeni velük valamit,mert ha hatalomra kerülnek talán nem a lopáson fogják megint kezdeni ? Lesz órbánnak ujabb kőbányája vagy Tokaji szőlője ja meg románia szállodái ?”
 • 56. bgrozalia 2009. szeptember 02. 22:16
  „Nagyon jó lenne a változás---de a régi kormánytagokkal sikerül?----új emberei nincsenek?! --az Eu-s képviselőkről azt olvasom súlytalanok, sajnos senki nem figyel rájuk!!--- HM!!!”
 • 55. gerbera 2009. szeptember 02. 22:12
  „Ez a cikk arra való ,hogy Orbánra terelődjön a pocskondiázás ,ne a kormányról szóljon ,van olyan réteg nem a sülthús szintjén él ,hanem az öszödi husosfazék mellől köpköd, teleszájjal ,szájzugából lecsorog a szaft.

  EZ MÁR NEM NYÁLCSORGATÓ SZOCIKNAK SE.
  ,,Elképesztő, ahogyan a kormány dögleszti az egészségügyet"
  Magyarország nemzetközi szervezetek segélyein és hitelein vergődik, s ezt az állapotot konzerválja a jövő esztendőre tervezett költségvetés.
  Súlyos hiányosságok a vagyonkezelésben Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Kritikán alulinak tartja az ÁSZ a vagyonkezelő tavalyi működését. Emiatt személyi felelősségre vonásokat kezdeményezett Oszkó Péternél. A pénzügyminiszter szerint azonban erre nincs szükség.

  A 2002-es országrombolás újabb következménye
  Kevesebb pénzt kapnak jövőre a közszolgálati médiumok, tudósít a Népszabadság. Az MSZP 2002-es demagógiájának egyik eleme volt.....”
 • 54. Hidegen 2009. szeptember 02. 22:03
  „De mitől félnek most? Eddig miért nem féltek a hétésfél év alatt??? Nem lesznek "akasztva", sajnos börtönbe sem fognak kerülni, akkor mitől rettegnek?! Esetleg azért mert fel kellene vállalniuk a MAGYARságukat? Szégyenlik? Akkor "ellehet innen menni"! Drága vezérük végülis megmondta nem? Hát menjenek azok akik félnek MAGYARNAK lenni! Fasisztáznak? Turult becsmérelnek? Szittyáznak? Nem merek trianonról csak védekezve önmagukat feladva beszélni? MIÉRT?! Ha nem mertek itthon magyarok lenni, akkor ne nyugat felé rohanjatok, hanem szlovákiába, romániába, vagy délvidékre! Ott majd megtudnátok mi is MAGYARNAK lenni! DE ti csak a szátokat tépitek, és nincs másotok mint az Orbán fóbiátok! Ne is legyen éáletetekben ennél több nekte...”
 • 53. h65535 2009. szeptember 02. 22:00
  „És ki nem szarja le már az összes politikust?! Aki vak!”
 • 52. dragboyz 2009. szeptember 02. 21:57
  „Megérkeztek az aktivisták! Ez a politikai hovatartozás is lassan olyan lesz mint a cigányozás! :-)
  Itt tart az értelem ebben a honban...... Mivan ha valakinek tele van a töke az összes párttal????
  Lehet bunkózni, jellemzi gazdáját, és az idióta pártját is!”
 • 51. Bénadoki 2009. szeptember 02. 21:53
  „Orbán király ugyan mit fogni tenni ha kiéneklik harmadszor is a sajtot a szájából.”
 • 50. gerbera 2009. szeptember 02. 21:48
  „Köztudott Csongrád megye kőkemény bunkó munkáspárti kommunista.Orbán pocskondiázásából élnek ,kormány slepjei.
  Gyurcsány miből is naponta???NAPI költő pénze 214 ezer forint,hát igen Orbántól sajnálják a sülthúst ,de a 40 rabló vezére hogyan tette tönkre az országot , az nem számít,bajnai pajtás hamarosan az Orbán pocskondiázók szájából is kilopja a falatot,napokban hagyták jóvá a következő sarcot, .”
 • 49. Hidegen 2009. szeptember 02. 21:39
  „A sok bunkó szocialista mind itt találkozik??? Persze mindig is így volt, soha nem vállalta egy sem a "szociságát" szemtől szembe... Mindig csak név nélkül "bátran"! Ha bármelyiküket kérdeznéd élesben, egy sem vállalná hogy a szocialistákra szavaz. FÚJJJJ!!!!”
 • 48. Logaritmus 2009. szeptember 02. 21:38
  „Achilleus, nem azert irtam hogy ez a Gyozike Show 2.0 mert Gyozike es Orban is roma (nem mintha ez baj lenne, plane rasszizmus) hanem mert ez is egy Gyozike Showhoz hasonloan elore megrendezett kamu csaladi valosag show. Persze te elhiszed arrol is es errol is, hogy spontan tortenik minden. :-)”
67 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar állam többet költ a gyerekekre, mint az USA vagy Anglia

Nemzetközi elismerést hozott Magyarországnak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tanulmánya. Tovább olvasom