Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Orbán Viktor pert nyert Gyurcsányék ellen

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a korábbi elsőfokú ítéletet, így Orbán Viktor jogerősen pert nyert.
A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a korábbi elsőfokú ítéletet, így Orbán Viktor jogerősen pert nyert az Altus Zrt.-vel szemben - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

Elmondta: Gyurcsány Ferencék azért pereltek, mert nem tetszett nekik, hogy a miniszterelnök szóvá tette az Altus Zrt. EU-s megbízását.

Orbán Viktor 2015 májusában Strasbourgban tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "ilyen pártfinanszírozási botrányt, mint amibe keverte magát az EU", még nem látott. "Üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártcélokra is használja ezeket a forrásokat."

A másodfokon eljárt bíróság most megváltoztatta az idén áprilisban meghozott, az Altusnak kedvező, nem jogerős ítéletet, és teljes mértékben elutasította az Altus Zrt. keresetét Orbán Viktorral szemben. A Gyurcsány-cég köteles Orbán Viktor perköltségeit is megfizetni - közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányinfó: rendezik a polgármesterek fizetését

Lázár János beszélt az ország alkotmányos önazonosságáról és a nyugdíjasok segítéséről is. Tovább olvasom