Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Őszre itt az új Omega-album

Ősszel új lemez kiadását tervezi az Omega-együttes, amely turnéján Romániába is eljut.

"A Puskás Stadionban tavaly szemtemberben tartott nagysikerű koncert után elhatározott album elkészítése lassan halad, mert a tavalyi koncertsorozat után most június végig járjuk az országot, és végre eljutunk Erdélybe is, ahol még sosem sikerült fellépnünk" - mondta Kóbor János. 
Kecskeméten huszadik alkalommal rendezik meg a Tavaszi Fesztivált, melynek záró eseménye lesz április 2-án az Omega-koncert. A koncertet felvezető sajtóbeszélgetésen Benkő László felidézte az együttes mögött hagyott, több mint négy évtizedet, de szólt arról is, hogy nem ők fognak arról dönteni, hogy mikor lesz az utolsó fellépésük, hanem a közönség. 
Elmondta, hogy az együttes életében kiemelt jelentőségű ez az év, mert két koncertet adnak Erdélyben, az ősz folyamán a Vajdaságban és a Felvidéken is fellépnek, majd Európa keleti és nyugati felének több nagyvárosába várják őket. 

Május 19-én Csíkszeredán, a főtéren, két nappal később Marosvásárhelyen, a stadionban lépnek  fel, és adnak koncertet. 
Benkő László kiemelte, hogy az erdélyi koncertek ingyenesek lesznek, mert a jelenlegi árakon is nagy nehézséget jelentene a romániai körülmények között a jegyek megvétele. 
"Szerencsére vannak olyan magyar vállalatok, akik segítenek a koncert anyagi fedezetének az előteremtésében, természetesen ez reklám-lehetőséget jelent számokra" - tette hozzá. 

Benkő László felelevenítette azokat az éveket, amikor az együttes turnézott Romániában, de csak Ploestiben és Bukarestben adhatott koncertet, Erdélyben nem engedték fellépni őket. 
"A fellépések alatt és után a román rendőrök verték a fiatalokat, s ez az este a Románián kívüli médiumokban komoly visszhangot kapott. Az utolsó fellépés után egy fogadáson odajött hozzám a magyar nagykövetség egyik vezetője és gratulált, de hozzátette, hogy többet nem koncertezhetünk Romániában" - mondta Benkő László. 

"Az együttes tagjai persona non grata lettek Romániában. Ennek kellemetlen következménye az lett, hogy a magyarországi és a   romániai rendszerváltás után egy Erdélyben készült film felvételire   utaztam ki, és a határról hazaküldtek, mert még rajta voltam a listán" - tette hozzá. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan zárkóznak fel a bérek

A magyarok a dánok fizetésének nyolcadát vihetik haza, a fizetések közötti különbségek azonban… Tovább olvasom