Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Ötpárti egyeztetést kezdeményez az MDF és az SZDSZ

A meghívó két ellenzéki frakcióvezető szerint ugyanis a szombati Nemzeti Csúcs nem nyugtatta meg a magyar piacot, ezért további érdemi lépésekre van szükség.
Közösen kezdeményez ötpárti találkozót szerda reggelre az MDF és az SZDSZ frakcióvezetője. Herényi Károly és Kóka János közös közleménye szerint meghívják a többi parlamenti párt frakcióvezetőit, vezető gazdaságpolitikusait és szakértőit egy ötpárti tanácskozásra, hogy a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvényjavaslatról, valamint az adóreform menetrendjéről és garanciáiról egyeztessenek.

A meghívó két ellenzéki frakcióvezető szerint ugyanis a szombati Nemzeti Csúcs nem nyugtatta meg a magyar piacot, ezért további érdemi lépésekre van szükség. Az MDF és az SZDSZ egyetért abban, hogy 2009 január 1-től határozott kiadáscsökkentő program szükséges a hazai bankbetétek, nyugdíjak és befektetések értékeinek megőrzése érdekében. Ezzel párhuzamosan a két párt szerint fontos az adórendszer átalakítása, a gazdasági további fehérítése és a bürokrácia csökkentése. A pártok ezen kívül döntést sürgetnek egy Stabilizációs és Adóreform Alap létrehozásáról, amely jelentsen garanciát a versenyképesség növelését szolgáló tehercsökkentési programhoz. Végül a két párt megállapodást sürget az állami kiadásokat szabályozó "költségvetési plafontörvény" részleteiről, és az adóreform menetrendjéről is.

"Ennek szellemében kezdeményezzük, hogy a pártok az elérhető legnagyobb költségvetési biztonságot nyújtó stabilizációs törvényjavaslatot alakítsák ki a "plafontörvény" alapjain, a kormány pedig nyújtson be a Parlamentnek egy új adócsomagot, amely nem veszélyezteti az ország stabilitását és javítja a gazdaság versenyképességét" - írja a közleményben Herényi és Kóka.

Olvasóink írták

  • 1. lakos 2008. október 21. 21:47
    „egy zsúrfiú aztán a dávid meg herényi és a pénzért, kilóra vett többiek párt.röhejes. oszt a kormányt minek tartjuk,h képtelen a válságot kezelni? nem az lenne a dolga, hogy irányítsa az országot? ha meg képtelnek megoldani a gondokat,akkor húzzanak már el 3,14csába.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették Jászai Joli nénit

Kedden délben eltemették Jászai Joli nénit. A 102 éves korában elhunyt színésznő hamvait férje mellé… Tovább olvasom