Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Ötvenhat év fegyház a drogfutároknak Miskolcon

Miskolc - Összesen 56 év fegyházbüntetést és 8 év tíz hónap - próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetést osztott ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság a nemzetközi drogcsempész banda ügyében pénteken.
Tizenkét embert vádolnak bűnszervezetben, társtettesként elkövetett, kábítószerrel való visszaéléssel, arra való felbujtással vagy annak kísérletével. Az ítélet nem jogerős.

A másodrendű vádlottat, egy nigériai férfit nem először ítélték el kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetése miatt - ezúttal nyolc év fegyházat, ötmillió forintos vagyonelkobzást kapott, és tíz évre kiutasították a Magyar Köztársaság területéről. Volt élettársát, az elsőrendű vádlottat, aki 6 hónapos terhesen csempészett kokaint a gyomrában, tizenkét év fegyházbüntetésre ítélték, tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és ötmillió forintos vagyonelkobzást szabtak ki rá.

A vádlottak között volt a nő 76 éves nagyanyja is, aki a hátára kötve hozott kábítószert Európába. Az idős asszonyt a bíróság két év börtönre ítélte, de a büntetést két év próbaidőre felfüggesztették.

Többéves fegyházbüntetést kapott a tizenkettedrendű és a hetedrendű vádlott is, míg a többieket tíz hónaptól két évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, amelyeket a bíróság próbaidőre felfüggesztett.

Az első, másod-és tizenkettedrendű vádlott előzetes letartóztatásban töltött, a bűnszervezet más tagjainak pedig előzetesben vagy házi őrizetben töltött büntetését beszámították a letöltendő büntetés idejébe.

A letöltendő fegyházbüntetésre ítélt vádlottak feltételesen nem bocsáthatók szabadlábra. Ezenkívül a bűnügyi költségek egy részének megtérítésére is kötelezték őket.

Az elítéltek nagy része enyhítésért fellebbezett, ketten három nap haladékot kértek a nyilatkozattételre, egy férfi pedig elfogadta büntetését. A bíróság fenntartotta a másodfokú eljárás végéig az első-, másod-, és tizenkettedrendű vádlott előzetes letartóztatását, és még négy vádlott előzetes letartóztatását rendelte el. Az ügyész a döntést tudomásul vette, a vádlottak mindegyike fellebbezett.

A másodrendű vádlottként bíróság elé állított, Spanyolországban elfogott nigériai férfi volt az irányítója a bűnszervezetnek, amely Dél-Amerikából intézett drogszállítást Európába. Futárokat is beszerveztek, akiknek az volt a feladatuk, hogy Dél-Amerikából európai országokba juttassák a drogot.

Olvasóink írták

  • 3. KolomparBeyonce 2009. június 13. 09:18
    „Szep csalad. Megneztem volna ahogy dolgoztak, foleg a nagyit a pupnak alcazott fuveskokoval a hatan :-DDD”
  • 2. bo 2009. június 12. 15:01
    „Kevés, javasolnám a kínai mintát!”
  • 1. flexsnake 2009. június 12. 14:59
    „Inkább embert öltek volna akkor 1-2 év és kint vannak. Fasza a törvényhozás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönbe kerül a tanárverő jászapáti asszony

Jászapáti - Öt hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték pénteken azt 38 éves jászapáti asszonyt,… Tovább olvasom