Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Páva Zsoltot választotta polgármesterjelöltnek a Fidesz pécsi csoportja

Páva Zsoltot, a baranyai megyeszékhely egy éve hivatalban lévő polgármesterét választotta a Fidesz pécsi polgármesterjelöltjének a párt városi csoportja - közölte a párt szombaton az MTI-vel.
A Fidesz közleménye szerint Páva Zsoltot a múlt héten a városi elnökség, pénteken pedig a pécsi csoport biztosította támogatásáról. Utóbbi tagsága 125 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett választotta meg jelöltnek.

"Páva Zsolt a pénteki ülésen részletesen beszámolt Pécs elmúlt egyéves eredményeiről, illetve a további feladatokról. A párt tagsága ezt követően döntött a jelöltségről" - tették hozzá.

A Fidesz városi elnöksége június 2-án javasolta Páva Zsolt újbóli jelölését, mert megítélése szerint "az elmúlt egyéves munkájával kétséget kizáróan bizonyította: ennyi idő alatt is el lehet érni gyökeres változásokat".

Révész Mária, a párt pécsi csoportjának elnöke úgy vélte: "az elmúlt tizenkét hónapban Pécs akkora utat tett meg a siker felé, mint korábban soha. Sereghajtóból az élmezőnybe került".

Úgy vélte, sikerült helyreállítani a város hitelképességét, visszanyerni a pénzintézetek és a befektetők bizalmát. Példaként hozta fel a cégek és intézmények átvilágítását, átszervezését, gazdaságosabbá tételét, a drága vezetői és politikusi kiváltságok megszűntetését, a gyanús ügyekben tett büntető feljelentéseket, továbbá a közvagyon megtartása, gyarapítása, a városban folyó beruházások felgyorsítása, a közhivatalok ügyfélbarátabbá tétele érdekében tett lépéseket.

A Fidesz komlói szervezete szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a párt helyi tagsága Polics József országgyűlési képviselőt javasolja Komlón a párt polgármesterjelöltjének az őszi önkormányzati választásokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezeregyszáznál is többen futottak fel Magyarország tetejére

Kánikulában, 1100-nál is több futó részvételével zajlott szombaton a 13. Kékes Csúcsfutás, amelyet… Tovább olvasom