Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Perre készülnek a kasszakárosultak

A kormányzat a vevőket arra kényszerítette, hogy olyan gépeket rendeljenek, vásároljanak, amelyek még kész sem voltak.
Kártérítési pert terveznek az Online Pénztárgépre Kötelezettek Oldalának tagjai az ügyben érintett minisztériumok és a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal ellen - írta a Népszava.

A lap pénteki számában Kenéz Tünde, az oldal egyik tagja fejti ki véleményét, amely szerint egy normális folyamatban a megrendelő a gyártóval felveszi a kapcsolatot, határidőt szab, közli a feltételeket, követelményeket. A nullszéria beüzemelése után, ha megfelel, lehet kezdeni a sorozatgyártást. A kormányzat ezzel szemben hozott egy rendeletet, közölte a követelményeket, majd a vevőket arra kényszerítette, hogy olyan gépeket rendeljenek, vásároljanak, amelyek még kész sem voltak.

A kormány becsapott minket és még fenyeget is – fakadt ki Kenéz Tünde.

Az érintettek szerint a szerencsésen rendelő vállalkozók is hoppon maradhatnak. Az engedélyezett pénztárgépek forgalmazói közül is jó néhány április, illetve május végi szállítási határidőt adott meg, így sok ezer vállalkozó képtelen lesz teljesíteni az üzembe helyezés február 28-i határidejét, a támogatás kifizetésének feltételét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellebbezés várható a Sukoró-ügyben ügyáthelyezés miatt

A Handó Tünde OBH-elnök által kijelölt szolnoki bíróság kimondta, nem illetékes, ezért visszaküldte… Tovább olvasom