Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

PM: az államfő lépjen fel a kormányzatnál a környezetvédelem érdekében!

Áder János lépjen fel annak érdekében, hogy az Orbán-kormány komolyan vegye a környezetvédelmet.
Szabó Rebeka nyílt levéllel fordul Áder Jánoshoz többek között azért, hogy a köztársasági elnök lépjen fel annak érdekében, hogy az Orbán-kormány komolyan vegye a környezetvédelmet - mondta a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A zuglói alpolgármester azt mondta, az államfő láthatóan próbál "valamiféle környezetvédelmi profilt alkotni hivatalának", és deklarálja, hogy a klímavédelem, a jövő nemzedékek és a fenntarthatóság érdekében akar cselekedni.

Levelében egyebek között arra kérdez rá - ismertette Szabó Tímea -, a köztársasági elnök tud-e arról, hogy az Orbán-kormány mindent megtesz a nemzeti parkok tönkretételéért, a környezetvédelemnek nincs kormányzati képviselete, megszüntették a jövő nemzedékek ombudsmani hivatalát, a kormánynak nincsen klímapolitikája, a kvótabevételeket nem megfelelő célra fordítják. Az ellenzéki politikus az iránt is érdeklődik, hogy Áder János mit kíván tenni annak érdekében, hogy a párizsi klímacsúcson a magyar kormány progresszív és kezdeményező módon lépjen fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyészségi vizsgálatot sürget a DK az V. kerületi ingatlaneladások ügyében

A Demokratikus Koalíció (DK) elvárná, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezzen vizsgálatot - a… Tovább olvasom