Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Rádióháború: Dávid Ibolya Bajnaitól vár választ

Dávid Ibolya továbbra is azt várja, hogy Bajnai Gordon kormányfő elmondja szakmai véleményét a rádiós frekvenciapályázat ügyében és iránymutatást adjon egy tisztességes piaci verseny döntéseihez.
A független képviselő hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy elfogadhatatlan az-az eljárás, amely meghúzódott az ORTT döntése mögött.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a "két párt mutyijának többféle jele mutatkozott" és a nemzetközi sajtóban megjelent, hogy az egyik érintett cég alelnökét milyen ajánlattal keresték meg.

Az MDF elnöke emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság adja ki a frekvenciaengedélyeket és ez a testület a Miniszterelnöki Hivatal alá tartozik. Hozzátette, hogy az ORTT-döntés kapcsán Bajnai Gordon elmondta "kemény véleményét", de a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy miután egy önálló testületről van szó, ezért a kormányfő nem tud mit tenni.

Dávid Ibolya a hétfői interpellációk során is felvetette a kérdést és azt mondta, hogy a Molnár Csaba kancelláriaminisztertől kapott válasz formailag jó volt, de tartalmilag nem.

Közölte: Molnár Csaba kancelláriaminiszter válasza alapján arra a következtetésre jutott, hogy amikor szavakról van szó, akkor a kormányfő élesen tud fogalmazni, de amikor meg kellene akadályozni a jogerős bírósági döntésig az engedély kiadását, a miniszterelnök a "jogszabályok mögé bújik".

Hozzátette, abban bízik, hogy Bajnai Gordon felemeli a szavát Molnár Csaba hétfői parlamenti válasza ellen és bebizonyítja, hogy Magyarországnak nem egy súlytalan miniszterelnöke van, hanem olyan, aki kiáll a szabadpiaci verseny, a tisztességes eljárás mellett és a korrupció ellen, miközben nem hagyja, hogy az országot több száz milliárd forintos veszteség érje azáltal, hogy megrendül a hazai és külföldi befektetők bizalma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncszínpadon kel életre A Tenkes kapitánya

Újabb dramatikus táncalkotást mutat be a Honvéd Táncszínház a Fesztivál Színházban csütörtökön… Tovább olvasom