Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Régi-új aukciósház, régi-új választékkal

Nemcsak nevében, de stratégiájában is megújult a 2008 végén indított Falk Miksa utcai Ferenczi és Tsai Galéria és Aukciósház. Immár új névvel, új tulajdonostárssal, új stratégiával, és letisztult profillal lépett csütörtökön este a közönség elé a Ferenczi és Szénássy Aukciósház.
Mint Ferenczi István galériatulajdonos elmondta, továbbra is a XIX.-XX. századi bútorok és kortárs festmények árverezésével, kiállításával kívánnak foglalkozni. Kizárólag megbízható beszerzési forrásokból válogatnak, és a bútorok helyreállításához, restaurálásához teljes szolgáltatási hátteret adnak. A klasszikus és modern kortárs képzőművészeti alkotások színvonalát a Körmendi Galéria szakmai közreműködése garantálja.

A reklám szférából érkezett társtulajdonos, Szénássy Alex ezt az eseményt és a december 9-i és 10-i aukciók anyagának bemutatását igazi művészeti, társadalmi eseménnyé tette. Számos művész, politikus is ott volt a megnyitón, és jótékony célra, a fóti gyermekközpont alapítvány támogatására licitáltak egy neobarokk angyalszoborra.

Ferenczi és Szénássy hisznek abban, hogy új vásárlóközönséget, új gyűjtőket tudnak majd megszólítani. Olyan bútorokat és lakberendezési, dizájn tárgyakat kínálnak, amelyek nyugaton keresettek, divatosak, és euróban adnak értük annyit, amennyiért ők itthon kínálják. Ezúttal is sikerült a magyar és a közép-európai bútorművesség kiválóságainak alkotásait, valamint a közelmúlt retró darabjait felkutatni. Több Kozma Lajos, Lingel Károly, Josef Hoffman, Kolomon Moser, Gustav Siegel és más hírességek által tervezett bútort vonultatnak fel, szolid árakkal. Több különlegességet - mint az olasz Umberto Dei tervezte kerékpár vagy Adolf Loos kristálycsillárja - is felkínáltak.

A képzőművészeti anyagból kiemelkedik Frey Krisztián Treff című festménye, a derűs színfoltként ragyogó Madár, Orosz Gellért egyik főműve. Itt vannak Schéner Mihály legjobb korszakának olajfestményei, Hincz Gyula, Gerzson Pál, Nádler István művei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A MÁV Start Zrt. eladja a követelését

A MÁV Start Zrt. eladja a be nem hajtott bírságokból álló követelését, a befolyó összegből a… Tovább olvasom