Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Rendkívüli házbizottsági ülés Vona mellénye miatt

Megszakította a parlament ülését és rendkívüli házbizottsági tanácskozást hívott össze az Országgyűlés levezető elnöki posztját hétfőn délután átvevő Ujhelyi István.

A szocialista politikus, aki először elnézést kért, hogy képviselőként kétszer is bekiabált a nap folyamán, jogsértésre hivatkozva rendelte el a Házbizottság ülését. Azt mondta, meglátása szerint a teremben jogsértés zajlik, ami nem különb, mintha egy "kisértékű lopás elkövetését látná". A levezető elnök a közelmúltban módosított szabálysértési törvényre hivatkozott.

Az ülésteremben Vona Gábor, a Jobbik elnöke a betiltott Magyar Gárda mellényében ült.

Ujhelyi István kijelentette: a Házbizottság ülésén egyetlen kérdést akar feltenni, hogy az a viselet, amelyben Vona Gábor "ma provokálja az Országgyűlést" Magyar Gárda viselete-e.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Cenzor 2011. február 16. 14:30
  „sajnos, vona felszólalását nem merik közzétenni!
  youtube-n érdemes rákeresni. Nem a kedvencem vonagabika de amit mondott az igaz. A mellény miatt semmilyen eljárás nem lesz a rendőrség nem illetékes, a parlamenten belül a köztársasági őrezred az illetékes de szabálysértési ügyben nem járhat el. Azt mondta: meg kell állítani a cigányság mértéktelen elszaporodását!
  Hát állítsuk meg!”
 • 22. klj_54 2011. február 16. 08:22
  „Nem kedvelem a Jobbikot, de végre valaki kimondta azt, amit mindenki tud.
  Igenis a lehető legnagyobb gondja az országnak, hogy azok szaporodnak, akiknek az utódaiból szinte törvényszerűen naplopó léhűtők lesznek!
  Mert amit a gyermek lát azt a példát követi, ez törvényszerű.
  Attól, hogy eddig nem beszéltünk nyíltan róla a probléma létezett! Megoldást pedig csak arra lehet keresni amit néven nevezünk.
  Az igazság pedig nem ördögtől való!”
 • 21. szilléri 2011. február 15. 21:59
  „,,Kalocsai népviselet
  Kalocsai és környéke, vagy ahogyan nevezik a kalocsa vidéki népviselet, népi díszítömüvészet, a századfordulón kezd a ma ismert ragyogó szinekben kibontakozni. A nök nyáron viselt inge, pruszlikja, fökötöje, köténye gazdagon hímzett. A gazdagon hímzett ruhadarabok szineinek összeallitása korhoz kötött. A legények fekete nadrágot, a kétszeles bö ujjú vászoninget, viselik fekete mellényel és fekete keményszárú csizmát."

  ,,A talán legjellegzetesebb zsidó viselet, a vallásosabb zsidó férfiak által viselt sapka, a kpá vagy lkkapedli. (Ez az utóbbi jiddis szó voltaképpen a német Kappe = sapka becézett változata.) A modernebb zsidók (és persze az antiszemiták) sábeszdeklinek (szombati fejfedőnek) gúnyolták, holott a hagyomány szerint állandóan viselni kell. (Ha lehet, éppen ezért zsidó körökben kerüljük ezt a kifejezést!) Régente még külön, fekete színű (olykor sötétebb árnyalatú, de szép, színes) hálósapkát is hordtak, hogy éjjel se legyen fedetlen a fejük."
  ,,A falusi romákra volt egy-két nagyon jellemző öltözet, amit Erdős Kamill neves romológus jegyzett le, hogy tarka, színes ruhákat hordanak, szegezett szoknyát, akár kettőt vagy hármat is egymás felett. Régebben a nők hajába apró pénzérmék vagy kagylók voltak befonva. Díszes, színes fémgombokkal volt kivarrva a zsebük. Ebben a zsebben tartották a pipát és a dohányt, plusz aprópénzt, tűt és cérnát. Esős időben a nők felső szoknyájukat felkapták és magukra terítették. Nemcsak a nők öltözködtek nagyon színesen, hanem ugyanez volt jellemző a férfiakra is. Minden egyes ruhájukat, amit vettek, vagy kaptak, kiegészítették más anyagokkal is. Persze ezek a kiegészítők, szintén rikító színűek voltak. A férfiak kimondottan szerették a sárga vagy vörös csizmát."
  ,,Nyilas Misiék is hordtak egyenruhát,pedig nem voltak kommunisták.Igaz, ha nincs egyenruha lehet villogni újgazdagéknak,mindennap más "szerkóban"lehet mekjelenni az iskolában,tanulni sem kell,hisz az Apuci pénze mindent megold."”
 • 20. Loki 2011. február 15. 17:48
  „igen, provokáció volt. Sajnos ez kell ahhoz, hogy bekerüljön a sajtóba amit mondott:
  MEG KELL ÁLLTANI A CIGÁNYOK MÉRTÉKTELEN ELSZAPORODÁSÁT AMI KÁROS AZ ORSZÁGRA!
  Ő mondta, nem én.
  Nem szeretem a vona gyerököt, de ő legal
  ább kimondja amit a magyarok gondolnak. <moderálva>”
 • 19. jozko 2011. február 15. 17:14
  „A gárdamellény megkapja a védjegyet?
  Most zsűrizik.
  Újhelyi István , mint zsűri elnök...

  Mit meg nem tesz egy politikus a hírnévért?”
 • 18. hát 2011. február 15. 16:06
  „Bizony minden szava igaz,és hűen tükrözi a valóságot. Ha trikóban mondja el, akkor is ezek a tények.
  13. ajánlom mehet a cserepes sorra disznót vágni. Biztosan kell a segítség.”
 • 17. DMagóg 2011. február 15. 15:56
  „Emberek! Farsang van!
  Ez egy farsangi jelmez az óvodások rendezvényén, bár azoknak már lehet, hogy több eszük van.”
 • 16. Omerta 2011. február 15. 15:49
  „Idézek:
  Vona Gábor az MTI-nek elmondta: pártja február 4-én, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lakon tartott rendezvényen ígérte meg, hogy az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapján gárdamellényt fog hordani tiltakozásul a közbiztonság romlása miatt. Ez egy fajta polgári engedetlenség - mondta a Jobbik elnöke, megjegyezve, hogy bár úgy gondolja, a ruházat viselése nem sért jogszabályt, de áll elébe az eljárásnak. Vona Gábor szerint szégyene lenne Magyarországnak, ha a mellényt, amelyen egy olyan pajzs van, amely a Parlament üléstermében is látható, tilos lenne hordani az Országgyűlésben.

  Ujhelyi inkább a saját háza táján sepregessen, mert van mit!!!!”
 • 15. anyahajókabinajtóhajtogató 2011. február 15. 12:11
  „váradi, bármikor csomagolhatsz és költözhetsz a kissebbség közé, ha szerinted nincs V.G.-nak igaza.”
 • 14. queenmargareth 2011. február 15. 10:56
  „Tisztelt Váradi Pál! EZ AZ EMBER FOGALMAZTA MEG, SZÓ SZERINT KŐKEMÉNYEN, HOGY MIT KELL TENNI AZ ORSZÁGÉRT! ÉS NEM NÉPET IRTANI, MINT ORBÁN!
  Talán még Önt is védte.............”
 • 13. varadipal 2011. február 15. 10:26
  „Mit keres még mindig a nyilas, rasszista szálasibérenc a parlamentben? Tán csak nem a karpaszományt? Kövérnek kellett volna rögtön lépnie, és kizavarni a felszólalása előtt.Úgy látom az esze a hajában volt.”
 • 12. zoltanszabo 2011. február 15. 10:17
  „Ha mindek politikus - -párt állástól függetlenül- és mai milliárdos--- -amit ellopott az elmúlt 20 évben--mindd visszateszik a nagy kalapba-- ebből rendezik az adósságot--még maradna is a lóvéból munkahely teremtésre is.”
 • 11. PipiczGabor 2011. február 15. 10:09
  „Jogos a felvetes, de a legfobb gond a szegenyseg a munkanelkulisag,,,stb lenne.Minden szepremenyu kepviselo egy evi jovedelmet ajanlja fel az orszagnak ez lenne az igazi jo cselekedet reszukrol.Szechenyi ota valtozott a vilag valtozott a magyar. inkabb csak magyarkodik.”
 • 10. deszkás 2011. február 15. 08:49
  „Okoskák akkor a biróság az idióta? "népviselet" ? Ugye ez vicc? Jakab gazda házelnökként nem állt a hivatása magaslatán. Ennyi.”
 • 9. szentmiki 2011. február 15. 08:21
  „nekem tetszik, hol lehet venni”
 • 8. qrumpli 2011. február 15. 07:28
  „"Boszorkányok pedig nincsennek,
  tehát ne is üldöztessenek"”
 • 7. papsajt 2011. február 15. 06:30
  „Biztosan fontos dolog ez a mellény ügy, csak nekem nem jön át , de a mondani való elég ütős:

  http://www.youtube.com/watch?v=CV_zkOPAEsY”
 • 6. Jáki 2011. február 15. 00:24
  „Igazából most kellene felidézni, hogy mi történt tavaly, amikor az alakuló ülésen ugyanebben a mellényben volt Vona Gábor, akkor is feljelentették szabálysértés miatt, le is mondott a mentelmi jogáról, de aztán a sajtó nem adott semmilyen hírt az eljárás végéről. Gondolom nem lett semmi az ügyből, mivel nem követett el szabálysértést, csak ezt már a sajtó nem akarta közzétenni.”
 • 5. szilléri 2011. február 14. 23:30
  „Újhelyi Subasa !
  Felnövekvő Generációért ,,1996. december 31. után lett jogerős.) Lapunk 1997 januárjában megírta: az alapítvány székhelye Subasa, Szeged víkendházairól ismert külterülete. Az interneten is arra az adatra leltünk, hogy e szervezet székhelye: Subasa 27., 6336 helyrajzi számú ingatlan."”
 • 4. Bunghole99 2011. február 14. 22:03
  „az ország legnagyobb gondja. idióta barmok....”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 14-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom