Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Rendőri erősítést kért a hétvégékre Siófok polgármestere

A hétvégén egy siófoki szórakozóhely két biztonsági őrét hagyta helyben egy több autóval érkező társaság. A városban terjedő szóbeszéd szerint "újra felbukkantak Siófokon az enyingi romák".
Siófok polgármestere azt kérte, hogy hétvégi éjszakákon átvezényelt rendőrökkel erősítsék meg a közbiztonságot városában. Lengyel Róbert (független) szerdán az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a megyei rendőrfőkapitányhoz fordult kérésével.

A Somogy megyei hírportál, a Sonline kedden írt arról, hogy a hétvégén egy siófoki szórakozóhely két biztonsági őrét hagyta helyben egy több autóval érkező társaság. A városban terjedő szóbeszéd szerint "újra felbukkantak Siófokon az enyingi romák". A cikkben felidézték azt is, hogy korábban "országos visszhangot váltott ki egy 150-200 fős, zömmel enyingi romákból álló társaság hat évvel ezelőtti, ugyancsak demonstratív célzatú felvonulása a nyáron legforgalmasabb parti korzón, a siófoki Petőfi sétányon".

Lengyel Róbert az M1 műsorában megerősítette, hogy a "városi legenda" szerint egy nagyjából húsz emberből álló társaság érkezett Enyingből Siófokra. Ezért kedden levelet írt a megyei rendőrfőkapitánynak, amelyben azt kérte, hogy a pénteki és szombati éjszakákon odavezényelt rendőrökkel erősítse meg a város közbiztonságát. "Falkákban járkáló hiénákra Siófokon nincs szükség, távol kell őket tartani" - fogalmazott a polgármester, hozzátéve: ismerve a helyi és megyei főkapitányt, nincs kétsége, hogy meg fogják kapni a segítséget.

A polgármester kitért arra is, hogy a településen módosították a lakásrendeletet. A korábbi szabályozás szerint csak szociális célból lehetett önkormányzati lakást kiutalni, most ezt kiegészítették a közérdekű utalással, így az üres önkormányzati lakásokban rendőröket is el tudnak helyezni a jövőben. Ezen felül a költségvetésben külön pénzösszeget biztosítanak a helyi rendőrség munkájára, eszközbeszerzésére. Folytatják a térfigyelőkamera-rendszer bővítését is, az új kamerák helyét a rendőrség jelöli majd ki - ismertette a Ma reggelben Lengyel Róbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forintosítást kivéve az autóhiteleseknél is hasonló a folyamat, mint a lakáshiteleseknél

A forintosítást kivéve az autóhitelesek esetében nagyon hasonló az elszámolás folyamata, mint a… Tovább olvasom