Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Rendőrkézen a temetői tolvajok

Legalább tucatnyi alkalommal követett el temetői lopást január óta az a három ember, akiket a napokban fogtak el a Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozói. A fosztogatók márvány gyertyatartókat, vázákat, feszületeket tulajdonítottak el, több millió forint kárt okozva – mondta Pálmann László alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság helyettes vezetője csütörtökön, sajtótájékoztatón.
A tettesek három veszprémi temetőben garázdálkodtak, zsákmányukat egy helyi orgazdának értékesítették. A lopássorozat elkövetői ellen eljárást indítottak, a nyomozás jelenleg is tart - közölte az alezredes.

Kovács Zoltán főhadnagy, bűnügyi osztályvezető-helyettes az ügy részleteiről elmondta, hogy január óta heti rendszerességgel kaptak bejelentést a Mártírok úti, a Vámosi úti és a Dózsavárosi sírkertekben elkövetett nagy értékű lopásokról.

A nyomozás során kiderítették, hogy a lopásokat egy háromtagú csoport követte el, s a sírkertekből eltulajdonított tárgyakat egy italboltos vállalkozónak adták tovább. Az orgazda a bronz, márvány és gránit vázákat, illetve mécsestartókat tovább értékesítette – mondta Kovács Zoltán.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az elkövetők közül ketten hajléktalanok. A rendőrség az ügyben további sértettek jelentkezését várja.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2010. június 03. 21:13
    „Mondok more job árá ván á márvánnak mint á vázsnák...”
  • 1. KolompárRómeó 2010. június 03. 17:58
    „Kedvelendő kultúra-e volt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Étolaj folyt a vizes útra - lezárták a 66-os utat

Étolaj folyt a vizes úttestre egy kamionból Sásd és Oroszló között csütörtökön kora délután, ezért… Tovább olvasom