Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Rendőrökre támadtak futballszurkolók Budapesten

Összesen három szurkolót állított elő a rendőrség Budapesten a Ferencváros-Újpest miatt.
Összesen három szurkolót állított elő a rendőrség Budapesten

Összesen három szurkolót állított elő a rendőrség vasárnap Budapesten este 7 óráig - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-vel.

Kovács Viktória ismertetése szerint a Ferencváros-Újpest labdarúgó-mérkőzés befejezése után egy 26 éves vecsési férfit azért állítottak elő a IX. kerületi rendőrségre garázdaság miatt, mert lerúgott egy jegykiadó automatát.

A délután folyamán a rendőrség előállított egy 34 éves szurkolót pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt, egy másik 33 éves férfit pedig rendzavarás szabálysértése miatt, mert késsel akart belépni a ferencvárosi Albert Flórián Stadionba.

A szóvivő beszámolója szerint a szurkolók a mérkőzés után különösebb rendbontás nélkül hagyták el a stadiont, mozgásukat a Ferencvárosban és Újpesten is figyelemmel kíséri a rendőrség.

Kovács Viktória megjegyezte, hogy a rendőrség a mérkőzésen kívül, azzal egyidejűleg a főváros hat kerületében további hét rendezvényt biztosított, amelyek rendzavarás nélkül befejeződtek.

Kiemelte, hogy a biztosítási feladatok során a rendőrség valamennyi tudomására jutott bejelentésre azonnal és határozottan reagált, a szükséges és arányos mértékben intézkedett.

Mint mondta, a főváros közlekedésében fennakadás nem volt, a BRFK a készenléti rendőrség egységeivel megerősítve megőrizte a város nyugalmát és közrendjét.

Személyi sérülésről és jelentősebb anyagi kárról a rendőrségnek nincs tudomása - tette hozzá.

Újabb szurkolót állított elő a rendőrség Budapesten

Késsel akart belépni  a ferencvárosi Albert Flórián Stadionba egy 33 éves tokaji férfi, ezért rendzavarás szabálysértése miatt a IX. kerületi rendőrkapitányságra állították elő - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Kovácsi Viktória ismertetése szerint a sportról szóló törvény szerint nyilvános sportrendezvényre nem lehet bevinni szúróeszközt, így kést sem, ezért az eset rendzavarásnak minősül.

Rendőrökre támadtak futballszurkolók Budapesten. Fotó: MTI/Beliczay László (galéria)

Közölte azt is, hogy a délutáni Ferencváros-Újpest labdarúgó-mérkőzés kapcsán a rendőrség eddig minden tudomására jutott eseményre határozottan és a szükséges mértékben reagált.

A rendőrség a nap folyamán már előállított egy 34 éves szurkolót pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt.
 
Korábban


A rendőrökre támadtak a vasárnap délutáni labdarúgó-mérkőzés szurkolói a IV. kerületben, miután egyiküket pirotechnikai eszköz használata miatt kiemelték a tömegből - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Rendőrökre támadtak futballszurkolók Budapesten. Fotó: MTI/Beliczay László (galéria)

Kovács Viktória ismertetése szerint kora délután, a IV. kerületi Bocskai utcában a szurkolók közül egy férfi égő petárdát dobott a földre, ezért a rendezvényt biztosító rendőrök kiemelték őt a tömegből. Ezt követően a körülöttük tartózkodó szurkolók közül mintegy 10-15-en rátámadtak a 200 fős rendőrsorfalra, akik két perc alatt helyreállították a közrendet.

Kovács Viktória hozzátette: "rendőrség-szurkolók: egy-null".

A szóvivő elmondta, hogy a 34 éves szurkolót az újpesti rendőrkapitányságra állították elő, ellene pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt indítanak eljárást.

Délután a Ferencváros-Újpest labdarúgó-mérkőzést tartják a ferencvárosi Albert Flórián Stadionban.

Olvasóink írták

 • 12. Minibusz 2013. március 11. 06:47
  „Lehet, hogy barbár vagyok, de szerintem egyszer ezt úgy kellene csinálni, hogy kihirdetnék 2-3 héttel a meccs előtt, hogy nem lesznek rendőrök, csak a megérkezéskor.
  Egyik oldalon beengednék az egyik tábort, a másikon a másikat, és miután mindenki bement, bezárni a kapukat, és 1 hét múlva visszamenni.
  Ezt megcsinálni még 1-2 alkalommal, és a huligánok eltűnnének a mérkőzésekről.
  A B verzió, amit az angolok csinálnak.
  Randalírozott valaki? Semmi gond, 20 évre eltiltják a pálya közeléből is. Hogyan csinálják? Egyszerű. A delikvens a mérkőzés előtt 1 órával jelentkezik a lakhelyéhez legközelebb eső rendőrőrsön, és ott megnézheti tv-n a meccset, majd 1-2 órával a vége után hazamehet.Az első 100 ember után azért már lenne visszatartó ereje ennek.
  Ha meg bicskával közlekedik és megy ilyen eseményre, az terror cselekmény. 10 év minimum.
  El kellene kezdeni exportálni a bűnözőket Oroszországba!
  sokkal olcsóbb lenne a bv, ha a renitensek utaznának 10.000 km-t keletre. Aki jogerősen kap 15 évet, az mehet.Szerintem az útiköltség, és a bérleti díj, nos az sokkal alacsonyabb lenne, mint most, és már akár 5 év alatt visszahozná az árát.
  Szerintem sokan 2-szer is meggondolnák mit csináljanak.
  És ez akár lehetne a 3. csapás is, ha már annyira be akarják vezetni”
 • 11. deszkás 2013. március 11. 06:21
  „Egy "szokványos" kocsmai balhénál többet szoktak bevinni. Ja ez a foci.NEM MERIK ŐKET me vittor csúnyán néz.Szinte személy szerint tudható kik ők. Balsaji hol van ilyenkor? A kár és a biztosítást fizesse megint állambá. Ilyenkor hallgat a Fidesz de miért is?”
 • 10. x 2013. március 11. 01:36
  „Egy rövid, képek nélküli rendőrségi hír untig elég lenne az ilyen vandálokról, még sok is.”
 • 9. kormoska 2013. március 10. 22:31
  „A magyar foci csak hasonlít a futballra,mint ahogy a magyar szurkolók egy része sem szurkoló hanem balhékereső huligán!
  Minek jár az ilyen meccsre?
  Szedjék össze a baseball ütőket,a boxereket,petárdákat+a pitbullokat,vegyék fel a kedvenc kapucnis pólójukat és keressenek egy elhagyatott tisztást és verekedjenek kedvükre.Pár rendőrt is kivihetnek kartonpapírból,a meccset meg hallgassák rádión!
  Akkor talán a normális hétköznapi szurkolók és családjuk is kimehetnének végre......”
 • 8. történész 2013. március 10. 20:21
  „2. alfa258

  Ez történik ha a rendszer felhasználja őket a politikai céljaira.Azután eljön az idő amikor nem lehet tv székházat elfoglalni,de őket fűti a vágy...”
 • 7. olvasó1 2013. március 10. 20:07
  „Egyetértek alfa258 -al!
  Rögtön két stadiont kellene építeni és mindkettőt a Lipótmezőn!
  Kizárólag ennek a két csapatnak ki kellene írni egy külön bajnokságot.
  Hetente játszanának egymás ellen váltott pályaválasztói joggal.
  Az egyik szurkolótábor zöld ,a másik meg lila kényszerzubbonyt viselne.
  Rendőri biztosítást csak ,kizárólag ebbe a két stadionba kellene vezényelni.
  Tőlük függetlenül pedig természetesen működne a rendes magyar bajnokság ,
  csendben,békében,rendőri biztosítás nélkül...”
 • 6. queenmargareth1 2013. március 10. 19:33
  „hát igen, 2006-os fidesz söpredék.”
 • 5. benq 2013. március 10. 18:54
  „csutak!
  neked, én igazat adok!”
 • 4. queenmargareth1 2013. március 10. 18:50
  „ezek a barmok!ezért nem kell foci, egyáltalán, ezért jogos a zárt meccs, ha már részt akarunk venni focieseményeken. Szégyen.viktor rakjon rendet, ne pályákat építsen.”
 • 3. roxper 2013. március 10. 18:46
  „És az ilyen <moderálva> a békés tüntetőktől félnek és ilyen börtöntöltelék huligánokat vetnek be ellenük, szánalmas ország, szánalmas vezetői...”
 • 2. alfa258 2013. március 10. 18:37
  „Helyes ezeknek kell százmilliós stadionokat építeni....”
 • 1. _csutak_ 2013. március 10. 17:12
  „Aki az intézkedő (Jogszerűen!) rendőrre támad azzal a törvény szigorával kellene bánni!
  Nem úgy mint 2006-ban, amikor is a többszázmilliós kárt okozókat kárpótolták ...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt 2014, PM: ne szavazzák meg az alkotmánymódosítási javaslatot!

Az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért (PM) szövetsége felszólítja a kormánypárti… Tovább olvasom