Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Rihó lemond a Jobbik bicskei elnöki pozíciójáról

Rihó Krisztián arról tájékoztatta a Jobbik elnökségét, hogy lemond bicskei elnöki pozíciójáról és Fejér megye 7. választókerületének kampányfőnöki tisztségéről - közölte Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szerdán az MTI-vel.
A közlemény szerint ezt annak ellenére teszi, hogy ártatlanságában biztos, azonban nem szeretné az új erőt nemtelen támadásoknak kitenni.

"Ugyan az eljárás vele szemben épphogy elkezdődött, és döntő jelentőségű bizonyítékokat sem mutatott be a hatóság, az MSZP mégis igyekszik a Jobbikot a terrorizmussal azonosítani. Rihó Krisztián felelős döntésével azonban kifogja a szelet a szocialisták vitorlájából, és még egyértelműbbé teszi a Jobbik demokratikus elkötelezettségét" - áll a közleményben.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre hétfőn jelentette be: újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség a Budaházy György-féle, terrorcselekmény elkövetésével gyanúsított csoport ügyében. A férfit, Rihó Krisztiánt lőszerrel visszaéléssel gyanúsította meg a főügyészség - tette hozzá a főügyész, aki az MTI azon kérdésére, hogy a közleményben miért szerepel a gyanúsított neve, azt mondta, "azért, mert közszereplő".

Az MTI ezt követően internetes keresőprogramok segítségével egyetlen olyan, a közleményben szereplővel azonos névre talált rá, amelynek viselőjével kapcsolatban felmerülhet a "közszereplőség" fogalma: a Jobbik Magyarország Mozgalom vértesacsai szervezetének honlapján ugyanis az olvasható, hogy Rihó Krisztiánnak hívják a Jobbik bicskei elnökét és Fejér megyei hetedik választókerületének kampányfőnökét.

A Jobbik közleménye szerint "Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke arról tájékoztatta a párt Fejér megyei elnökét, hogy nincs köze a Magyarok Nyilaihoz".

A Jobbik pártigazgatója által jegyzett tájékoztatás szerint a Jobbik bicskei elnöke azért is értetlenül áll a történtek előtt, mert Rihó Krisztián éppen azért vett részt a helyi Jobbik megalapításában, mert hitt abban, hogy az alkotmányos kereteken belül, demokratikus normák betartásával is lehet radikálisan változtatni "hazánk sanyarú helyzetén".

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a terrorcselekmény és más bűncselekmény miatt Budaházy György és társai elleni büntetőügyben hétfőn hallgatta ki a főügyészség a gyanúsítottat, Rihó Krisztiánt.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Budaházy György vezette bűnszervezet egyik - gyanúsítottként már korábban eljárás alá vont - tagjának a 2009. március 30-ai kérésére, ismeretlen helyről, engedély nélkül 50 darab 9 milliméteres lőszert szerzett be, majd azokat 2009. április 7-én továbbadta az azokat nála megrendelő társának - olvasható Keresztes Imre tájékoztatásában.

A főügyészség tudatta azt is, hogy a Rihó Krisztián által beszerzett és továbbadott töltényeket a nyomozó hatóság a 2009. április 8-ai házkutatása során, Százhalombattán lefoglalta. Mivel a töltények lőszernek minősülnek, a megszerzésükhöz és tartásukhoz a hatósági engedély szükséges, ezzel azonban a gyanúsított nem rendelkezett, így tette a lőszerrel visszaélés megállapítására alkalmas. A gyanúsított panasszal élt a gyanúsítással szemben, és megtagadta a vallomástételt.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. szahib 2010. március 05. 15:46
  „43. flexsnake
  Konkrétumok nélkül csak egy jó nagy lufi a hozzászólásod.”
 • 43. flexsnake 2010. március 04. 21:14
  „...

  38. szerinted mekkora lenne a botrány ha csak egy hónapra visszamenőleg vizsgálnák a jobbik számláját? Érdekes nevek és cégek lennének azon a kimutatáson.”
 • 42. Power 2010. március 04. 15:38
  „A radikális, szélsőséges pártok és az azokat képviselők immár eltűnhetnek a magyar közéletből, kb. 40 párt van Magyarországon.”
 • 41. samsung10 2010. március 04. 08:53
  „Mi ért csak a jobbik programlyába van benne hogy mentelmi jog eltörlése A képviselök visszahivása-A politikai álláshalmozás megszüntetése.Irjatok már ojat ami nem válalhato fel szerintetek .Csak hát az a baj hogy az itt okoskodok kereskedelmi tévéken vegetálok nagy töbsége a saját választott pártjáét sem tudja.”
 • 40. ősmagyar 2010. március 04. 08:18
  „a másik feltételezésem pedig az ,hogy mindezt csak azért találták ki,hogy lejárassák a jobbikot mert attól rettegnek,és közben elterelik a figyelmet a BKV,hovédelmi ügyek meg egyéb korábban kirobbant botrányokról!
  Érdekes azokról most hirtelen csendes lett az összes sajtó”
 • 39. ősmagyar 2010. március 04. 08:14
  „Véleményem szerintem az egész Benkő vallomás egy kreált bizonyíték nem fedi a valóságo! Ez egy kitalált dolog kamu beszélgetés amit azért készítettek,hogy a feltételezéseikre bizonyítékot gyártsanak!
  Érdekes más esetekben se a neve nem kerül napvilágra se az arca és még a hangját is eltorzítják!
  Itt semmit! Nem különös?
  Szerintem az egészet kitalálták azért,mert semmit de semmit nem léptek előre a nyomozásban a rendőrök.
  Ezzel pedig ,hogy ilyen nyilvánosan szerepeltetnek egy állítólagos besúgót arra számítanak hogy majd valaki megpróbál Benkőn bosszút állni. Tehát egy csapda amibe könnyen besétál aki bosszút akar állni!
  Amint valaki ezt megpróbálja azt rögtön elkapják mint az állítólagos terror szervezet tagját és már van is nekik bizonyíték arra,hogy minden az ő feltételezéseik szerint alakult! Mert most ezek csak feltevések és semmit se bizonyítanak!”
 • 38. .suhym. 2010. március 04. 08:09
  „"flexinek" akár igaza is lehet az összefonódással, az eredettel kapcsolatban.

  Vona új kampányfőnöke, Várkonyi Zsolt szerint
  "nem számít, honnan jön a támogatás, jöhet akár az MSZP-től is, mert a pénznek nincs szaga."”
 • 37. .suhym. 2010. március 04. 08:04
  „Hit Gyülekezetes a Jobbik vezető embere

  2010.02.12.
  Hit Gyülekezetes a Jobbik vezető embere
  A Jobbik képviselőjelöltje, a hitgyülis Hegedűs Tamás (képen) a 90-es években mániákus SZDSZ-es volt, 1993-tól a párt pécsi ügyvivőjeként, 1994-ben kampányfőnökeként tevékenykedett. Ekkor csatlakozott a pécsi Hit Gyülekezetéhez. Onnan is nősült. A Hit Gyülekezetéből református lett. Hegedűs tavaly november végéig a KPMG nevű multinacionális gazdasági tanácsadó cég vezető tanácsadója volt, amely kifejezetten tiltotta a dolgozóknak a politikai szerepvállalást, kivételt a Jobbik élvezett. Így harcol tehát a Jobbik a multik ellen, és fordítva. 1996-ban Szabó Iván rajongója, az MDNP elnökégének tagja és főszervezője lett. Innen küldték még egyéb helyekre is, 2003-ban a jobbik szervezésével bízták meg, s most Zazrivecz-Vona tanácsadója.
  Németh Sándor embere mellett, Gyurcsány embere is fő szerepet játszik a Jobbikban, Lenhardt Balázs. Ő a Gyurcsány -kormány minisztériumi tanácsosa volt 2006-ig. Pörzse Sándor pedig Baló György legfontosabb munkatársa a Tv3-ban. Gyurcsány rendőrségében aktívan dolgozókról, azokról, akik valójában a Jobbikot vezetik, legközelebb számolunk be. Róluk legalább tudjuk, honnan jöttek, de hogy Zazrivecz honnan jött...?
  Gazdasági elemzők szerint a Jobbik már most elköltötte azt a pénzt, amit a pártok törvényesen elkölthetnek (386 millió Ft.) a kampányhoz. Kérdés: honnan van ez a pénz? Vakulj magyar!
  forrás:
  http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2010/februar/12/21.htm  szerk: a HIT Gyülekezetét már számos országban betiltották. Magyarországon a libárálisok bázisa?”
 • 36. .suhym. 2010. március 04. 07:49
  „Az is érdekelne, hogy a Hitgyülis Hegedűs Tamás vajon mit keres Zazrivec/Vona közvetlen környezetében, mint (elnöki) tanácsadó?”
 • 35. Power 2010. március 04. 07:48
  „Ez az ember olyan ártatlan, mint a ma született bárány: "csak" lőszereket tartott a lakásán. :(”
 • 34. .suhym. 2010. március 04. 07:44
  „"A közlemény szerint ezt annak ellenére teszi, hogy ártatlanságában biztos,..."

  Hogyne, természetesen ártatlanságában mond le...miért is? Ja, mert ártatlan...
  Nos, kíváncsian várom a fejleményeket!”
 • 33. flexsnake 2010. március 04. 02:58
  „Hehe, vonat is tök másról kezdett el hablatyolni, mennyire szerencsétlen egy birka. Hát igen, kiderült, a jobbik ilyenekben részt vesz.
  Már ágyaznak nekik a börtönben. Morvai meg jön a cinikus dumájával, egyszerűen kiröhögték :D Még mindig nem volt olyan EP képviselő aki meghallgatta volna :D Mikor felszólal, leteszik a tolmácsgépet :D NA ennyit a jobbik hazugságairól. Hiába, akkor is hazudnak ha kérdeznek. Ahogyan a nyilasok, ezek is ugyanúgy eltűnnek. Ez a sorsuk.
  Majd orbán jól megbassza a seggüket, akkor is ennyit fog habogni ez a szerencsétlen kis cigánygyerek? öööö a jobbik... a programjában....öööö.
  -Válaszoljon már a kérdésre!
  -ööööö....izé.-....öööö...de a program
  -NEM EZ VOLT A KÉRDÉS!
  Na ilyenek ezek. Minden nap jól beléjük kel taposni :D Megérdemlik.”
 • 32. k.elvis 2010. március 03. 23:14
  „Van-e még szavazó Magyarországon, akire az elrongyolódott nácikártya bármilyen hatással van?”
 • 31. k.elvis 2010. március 03. 23:14
  „Az országgyűlési választási kampány hajrájában a Jobbik további megerősödésétől úgy megrettentek a Fidesz és az MSZP vezetői, hogy most már leplezni sem tudják összefogási szándékaikat - húzta alá a politikus. A Jobbik elnöke emlékeztetett rá: Hegedűs Zsuzsa szociológus (állítólag a Fidesz miniszterjelöltje) kijelentésére, mely szerint mindenkit meg kell győzni arról, hogy bárkire szavazhat, csak a Jobbikra nem. Hétfőn Bajnai Gordon tette fel az i-re a pontot, aki miután jó demokrataként és hazafiként dicsérte meg Orbán Viktort, felszólított a közös küzdelemre, mondván: a ,,hasonló a hasonlónak örül". A Fidesz szónokai pedig ahelyett, hogy kikérték volna maguknak az ajánlkozást, cinkos némasággal hallgattak a nagykoalíciós közeledés egyre nyilvánvalóbb tényeiről - fogalmaz HunHír.Hu-hoz is eljuttatott közleményében Vona Gábor.

  A Jobbik arra kér minden jóérzésű magyar embert, hogy április 11-én ne hagyják, hogy nagykoalíciós formában folytathassa az elmúlt húsz év pusztítását az MSZP és a Fidesz. "Akadályozzuk meg együtt a nagykoalíciót! Radikális változást akarunk, nem a hazug politikusok, hanem a nép nevében. Válasszuk a rosszabb helyett ezért a Jobbikot!" - szólított fel Vona Gábor.”
 • 30. k.elvis 2010. március 03. 23:13
  „A Közéleti Kávéház keretén belül Nemzeti Klub - "Újszögedi Esték" programsorozat következő előadásai a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület székházában ( Szeged, Főfasor 9.):
  2010. március 4. Háború a Nemzet ellen I-II. rész - Filmbemutató
  17 óra Szegeden elsőként! Jelenczki István filmje”
 • 29. szahib 2010. március 03. 23:08
  „Szép NAGY betűk a nyomatékosság kedvéért...pici értelemmel. :)))Szar is az, amikor nem figyelnek az emberre :)”
 • 28. flexsnake 2010. március 03. 22:58
  „HA ÁRTATLAN LENNE NEM MONDANA LE. EZ FELÉR EGY BEISMERŐ VALLOMÁSSAL. NEM CSODÁLKOZNÉK HA KIDERÜLNE A ROMAGYIKOSSÁGOK HÁTTERÉBEN IS VAN VALAMI JOBBIKOS. EZEKRŐL MÁR BÁRMIT EL TUDOK KÉPZELNI.”
 • 27. flexsnake 2010. március 03. 22:56
  „HÁT IGEN, A JOBBIK ILYEN. NEM SZABAD RÁJUK SZAVAZNI. LŐSZEREKKEL KERESKEDNEK? TÁMADÁSOKBAN VESZNEK RÉSZT?
  ÁPRILIS 11ÉN NE SZAVAZZ SZÉLSŐSÉGESRE!”
 • 26. dblaci 2010. március 03. 22:10
  „Vigyázni kell az ilyen elhatárolódásokkal, meg lemondásokkal, nem kell foglalkozni a magyarok ellenségeivel, hazudozzanak csak, mi tegyük a dolgunkat! Nehogy már ők mondják meg ki bűnöző, és ki nem...”
 • 25. Turulmadár 2010. március 03. 21:59
  „22-es! Testvér, egyet értek veled maximálisan:)) Ezeknek minden mind illyen birkák, vagy még birkábbak is:))”
44 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett a megállapodás Sármellékről

Az SCD csoporthoz tartozó FB Airport Kft. vette bérbe és üzemelteti a sármelléki repülőteret ötven… Tovább olvasom