Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Robbanóanyagokat találtak egy nyírbátori telephelyen

Tucatnyi éles puskagránátot, valamint több mint száz, robbanóanyagot is tartalmazó gyakorlógránátot és más tüzérségi lövedéket találtak a rendőrök Nyírbátor közelében, egy külterületen lévő telephelyen - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője szerdán.
A rendőrség kedden este bejelentés alapján tartott helyszíni szemlét a kisváros határán kívül eső telepen - mondta a százados.

A körbekerített, de éjjel őrizetlenül álló ingatlanon ládák százaiban éles lövedéknek látszó eszközöket találtak, ezért értesítették a készenléti rendőrség tűzszerészeit - tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrök a tűzoltók segítségével egész éjjel kutattak a gyakorlógránátok között működőképes szerkezetek után és reggelig több mint száz, veszélyesnek ítélt robbanóeszközt szállítottak el.

Az ügyben a nyírbátori rendőrkapitányság robbanóanyaggal, robbanószerrel és lőszerrel való visszaélés büntette megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást.

Az üggyel kapcsolatban Tarcsa Csaba rendőr ezredes, a szabolcsi főkapitányság bűnügyi igazgatója az MTI-nek elmondta: a jelenlegi adatok szerint a telephely magántulajdonban lévő cége korábban honvédségi eszközök megsemmisítésére kötött szerződést. A dokumentumok alapján a megállapodásban foglaltakat már teljesítette, így a nyomozásnak azt kell tisztáznia, hogy a most megtalált robbanóanyagok hogyan kerültek a telephelyre.

A megindított büntetőeljárásnak jelenleg nincs gyanúsítottja - jegyezte meg Fülöp Gergely, hozzáfűzve, hogy a robbanóanyaggal való visszaélést a bíróság kettőtől, tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja.

Olvasóink írták

  • 2. rozator 2010. május 19. 21:53
    „moderálva”
  • 1. varadipal 2010. május 19. 17:42
    „A Gárda ellen mozgolódik a Munkásőrség. Most nem a tanácsházán tartják a municiót, mert az veszélyes hely lett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanár- és mentősverés: mindenki a BTK szigorítását kéri

A sorozatos tanárverések miatt a MSZOE üdvözli a BTK szigorítását. Az egészségügyi dolgozók is fokozott védelmet kérnek. Tovább olvasom