Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Rogán: az lenne a furcsa, ha nem támadnának meg

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint az lenne a furcsa, ha nem támadnák meg a kampány utolsó hetében.
Rogán Antal kedden az MTI-nek arról beszélt: 16 éve országgyűlési képviselő, 8 éve polgármester, élete, családja, mindene "nyitott könyv" az emberek előtt; polgármesterként és parlamenti képviselőként is eredményeket ért el.

Álláspontja szerint miután munkájába nem tudtak belekötni, most személyét és családját támadják. Ezek a támadások szerinte a kampányról szólnak, amelyeket "reménytelen helyzetben lévő baloldali politikusok utolsó kétségbeesett próbálkozásának" tart.

A több száz millió forintos vagyonról szóló állításokat "szemenszedett hazugságnak" nevezte, mint mondta, ennek fele sem igaz. Nonszensznek nevezte, hogy baloldali politikusok és a sajtó szomszédjainak és barátainak ingatlanjait is az ő vagyonának tekintik.

Ez durva csúsztatás – tette hozzá, megjegyezve: hazugság, hogy az ingatlanvagyona egyszerre csak a kétszeresére nőtt.

A kormánypárti politikus kifejtette: egy lakást vásároltak öt éve, amelyet ma is házastársi közös vagyonnak tekint. Ezt bővítették két lépésben, többek között egy szomszédos lakás felének megvásárlásával.

Az az állítás, amit két napig "harsogtak", hogy a lakás nem bővíthető, már kiderült, hogy hazugság – mondta, jelezve: építési engedéllyel, szabályszerűen csináltak mindent.

Rengeteg hitelük van, 60 millió forinttal tartoznak csak a bankoknak, kaptak családi segítséget, és magánszemélyeknek is tartoznak – tette hozzá, elképesztő hazugságnak nevezve, hogy ezeket is figyelmen kívül hagyják.

Rogán Antal szólt arról is: vagyonnyilatkozatában pontatlanul fogalmazott, azt kijavította, ahogy azt korábban már mások – Kolber István, Lendvai Ildikó és Lamperth Mónika – is utólag megtették.

Álláspontja szerint azért most támadják, mert tudják, hogy a hazugságokért április 6-áig már nem tud jogi úton elégtételt venni, de ezzel minden esetben élni fog, az adóhivatal vizsgálatát pedig saját maga fogja kérni.

"Azon sem vagyok meglepődve, hogy a kampány már a gyerekeim óvodájáról vagy éppen az általam fizetendő gyerektartásról szól" – fogalmazott, kiemelve: ez az aljasság a baloldal kétségbeesésének igazi bizonyítéka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: nagy győzelem nagy jövő, kis győzelem kis jövő

Ha nagy győzelem lesz, a kormány megcélozza a teljes foglalkoztatottság elérését - mondta a… Tovább olvasom