Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rokkantnyugdíjas lesz Toller László

Pécs - Beadta a kérelmet, férje rokkantsági nyugdíjazását kéri Toller Tünde. Erre lehetőséget biztosítanak számára a jogszabályok. A politikus idén júniustól semmilyen javadalmazást, vagy fizetést nem kap. Felesége ugyanis idén írta alá Toller vagyonnyilatkozatát, így már nem kapja a fizetését, a baleseti táppénz időtartama pedig idén júniusban lejárt.
Felesége ugyanis idén már írta alá Toller vagyonnyilatkozatát, így már nem kapja a fizetését, a baleseti táppénz időtartama pedig idén júniusban lejárt.

Mint azt a Független Hírügynökség kedden hírül adta lezárult a eljárás Toller László gondnokság alá helyezésének ügyében. Toller Tünde a Független Hírügynökségnek elmondta: szerinte tavasznál korábban nem kerülhet bíróság elé a volt politikus ügye. Toller László állapota változatlan, éber kómában fekszik a család Nyugotszenterzsébeti házában.

A szekszárdi gyámhivatal idén januárban indított eljárást Toller László gondnokság alá helyezési ügyében. A pécsi gyámhivatalhoz korábban egy névtelen beadvány érkezett, amelyben azt kérik, hogy Toller Lászlót helyezzék gondnokság alá. A pécsi hivatal kizárását kérte az ügyből, elfogultságra hivatkozva. Ezért járt el a szekszárdi hatóság.

A gondnokság alá helyezésről a bíróság ítélettel dönt, ezt követően a gondnok kirendelése a gyámhivatal hatáskörébe tartozik.

Mivel a család Nyugotszenterzsébeten él, ezért a Szigetvári Városi Bíróság jár el az ügyben. Az okmányokat várhatóan a hét közepén kapják meg, ezt követően tűzhetik ki a tárgyalást. Az ilyen jellegű eljárásokban orvosszakértőt kérnek fel, akinek a véleménye alapján dönti el a bíróság, hogy cselekvőképes-e valaki, vagy sem. Ez várhatóan hónapokig is elhúzódhat, elsőfokú döntés legkorábban tavasszal várható.

Toller László 2006. június 19-én szenvedett autóbalesetet, amikor hivatali sofőrjével Budapestről Pécs felé tartottak. A 61-es úton, Dombóvár közelében egy szabálytalanul előző autóval való ütközést akarták elkerülni. A manőver miatt a politikust szállító autó felborult, Toller és a sofőrje életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A sofőr két héttel később meghalt, Toller László azóta is úgynevezett éber kómában van.

A volt polgármester képviselői mandátuma nem szűnt meg, a jelenlegi szabályozás szerint ugyanis egy munkáját ellátni nem képes képviselő mandátuma lemondással, gondnokság alá helyezéssel, vagy halálával szűnik meg. Toller László 2008. januárjáig megkapta tiszteletdíját és költségtérítését havonta összesen nettó 800 ezer forintot. Idén azonban felesége már nem írta alá a férje vagyonnyilatkozatát, amit korábban megtett, ezért Toller László nem kapja tovább a parlamenti juttatásait. Mandátumáról azonban sem ő, sem más nem tud lemondani. Egy pécsi ismeretlen férfi kezdeményezte a gyámhivatalnál, hogy a politikust nyilvánítsák cselekvőképtelenné. Ha a bíróság kimondja, gondnokság alá helyezik, így a mandátumát is elveszíti.

A család azért nem kérte, hogy Toller Lászlót nyilvánítsák cselekvőképtelenné, mert töretleül bíznak a politikus felépülésében.

Olvasóink írták

 • 5. LukSzusz 2008. október 15. 18:02
  „Pufi Gyuszi is kapja a hatalmas apanázst,holott kötélke járna neki,Toller Tünde meg jóltartotta a tartókáját,így a sok komcsi elvti nyomatta a lóvét,királynő módjára él az MSZ/M/P-ből.”
 • 4. Chllli 2008. október 15. 14:09
  „Horn Gyula is "dolgozik"?”
 • 3. asdfasdf 2008. október 15. 13:59
  „a feleség húzta a dolgot amíg tudta, eddig sikerült neki...”
 • 2. CSJ 2008. október 15. 13:43
  „Másnak is csípte a szemét, azért kért intézkedést az ügyben. Ezt a lépést már régen meg kellett volna tenni a feleségnek.”
 • 1. Chilli 2008. október 15. 13:25
  „És akkor másfél évig kapta a fizetését. Nagyon sajnálom őt is és a családját is. De ha egy mezei dolgozó nem jár munkába, akkor nem fizetést, és milyen költségei lehettek a munkájával kapcsolatban? Ez csípi a szemem, vagy chillis kézzel dörgöltem meg?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionnal ütközött egy Polski Fiat

Meghalt egy 49 éves harkakötönyi nő, amikor Polski Fiatjával kamionnal ütközött szerda reggel az… Tovább olvasom