Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Romagyilkosságok - tanúkat hallgattak meg

Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken.
A bíróság négy tanút hallgatott meg, akik a vádlottak ismerősei voltak. Ketten hosszabb ideig együtt is dolgoztak a vádlottakkal. Három tanú - védői kérdésre - azt mondta, hogy a vádlottaktól nem tapasztalt rasszista megnyilvánulást.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A vádirat szerint a vádlottak úgy vélték, az igazságszolgáltatás nem tölti be megfelelően feladatát a cigány származású elkövetőkkel szemben. Személyes sérelmeik és a kisebbségi csoportokkal szembeni ellenérzésük mellett "rendcsinálási elhatározásukban" az olaszliszkai gyilkosság - Szögi Lajos tanár meglincselése - is nagy szerepet játszott.

A per május 11-én további tanúk meghallgatásával folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyes jegyzői feladatok és okmányirodák kerülnek át a járásokhoz

A járási rendszer kialakításával összefüggő első törvényjavaslat-csomagot pénteken nyújtotta be a parlamentnek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Tovább olvasom