Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Romlott étel a kaposvári bölcsödékben és óvodákban

A megkérdezett pedagógusok és óvónők fele állította, hogy kifejezetten romlott ételt kaptak a város oktatási intézményeiben. Ez derül ki egy Kaposvári felmérésből, amit az önkormányzat úgynevezett monitoring bizottsága készített.
A felmérésben a kaposvári közétkeztetést végző cégeket vizsgálták december és február hónapokban.

Az ellenőrzések tapasztalatairól Jurmann Béla (MSZP), az önkormányzat tanácsnoka a Független Hírügynökségnek elmondta: a felmérésben 1058 embert kérdeztek meg.

A diákok, pedagógusok, hozzátartozók, szociális otthonban dolgozók 66 százaléka áltagosnak vagy nem megfelelőnek ítélte az ételek minőségét. Az étel mennyiségét a válaszadók 33 százaléka kevésnek, 54 százaléka elégségesnek tartotta. A megkérdezett óvónők, pedagógusok csaknem fele pedig azt mondta: előfordult, hogy romlott ételt osztott ki az ételt szállító cég.

A megkérdezettek 73 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az ebéd mellé süteményt két-három hetente vagy ritkábban kapnak, valamint gyümölcs is ritkán kerül az asztalra.

Olvasóink írták

  • 3. Cseter János 2008. április 10. 11:30
    „Az is sajnos, hogy e rendszerben az illetékeseket a leg kevésbé sem érdekli! Az állampolgárokat ellátó rendszer erkölcstelen és romlott minden területen! Ezt termelte ki az országunk vezetése! Máshoz6 nem mért legfejebb a népnyúzáshoz a rendeletgyártásaikkal!”
  • 2. picicica 2008. április 08. 13:15
    „Ez sajnos nem csak a kaposvári óvodákban jellemző. Volt már olyan hogy a gyerekek uzsira felvágottas kenyeret kaptak, másnapra viszont a hűtőben tárolt szendvics zöld lett. Joghurtból is kaptak már olyat, hogy annak szavatossági ideje másnap lejárt. Csak ennyit az egészséges étkeztetésről. Ja és ezért teljes áron 319 forintot fizetünk.”
  • 1. matriné 2008. április 08. 12:34
    „Az már csak, csak érthető, hogy a betegeket, rokkantakat öregeket legszíveyebben leírná e rendszer. De, hogy már a bölcsödében és az óvodában is kisérleteznek a túlélési akciókkal?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét megrongálták a Broadway Jegyirodát

A Hollán Ernő utcai jegyirodát visszatérően ellenőrző rendőrök fogták el keddre virradó éjszaka a… Tovább olvasom