Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Schiffer: mindkét oldal ellenzéke leszünk

Nem a pártját kell hibáztatni azért, ha elúszik a kormányváltás lehetősége, hanem azokat, akik bukott politikusként is ragaszkodnak a pozíciójukhoz, és nem értették meg a 2010-es választások üzenetét.
Mindkét oldal ellenzéke lesz az LMP a párt elnöke, Schiffer András szerint, aki erről a Népszabadságnak adott, csütörtökön megjelent interjújában beszélt.

A politikus szerint nem a pártját kell hibáztatni azért, ha elúszik a kormányváltás lehetősége, hanem azokat, akik bukott politikusként is ragaszkodnak a pozíciójukhoz, és nem értették meg a 2010-es választások üzenetét.

Schiffer András úgy fogalmazott: a realitás az, hogy a kormányváltás valószínűsége a minimumra csökkent. 2010-ben a választók nagyon erős és világos üzenetet küldtek a politiknak, de a régi elit semmit sem tanult belőle.
Szerinte azonban Orbán Viktor sem értette meg a lényegét: "ő azt a következtetést vonta le, hogy azt csinál, amit akar, pedig az emberek azt üzenték, hogy irányt kell váltani, és ki kell szabadítani a politikát az oligarchák fogságából". Hozzáfűzte: ez az irányváltás elmaradt és az inga most nem azért nem billen vissza, mert Orbánék annyira jól kormányoztak, hanem azért, mert "az álbaloldalról nagyon sokan nem hiszik el, hogy ők lennének a szabadítók".

A politikus szerint a tét az, hogy a szabadítás reménye fennmaradjon a következő évekre és szerinte erre pártja az egyedüli garancia.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tabajdi Csaba: az uniós tagságnak nincs alternatívája

A 2004-es tíz új tagállamból hatan már az eurózóna tagjai. Tovább olvasom