Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Schiffer szerint kétséges, hogy tisztességes lesz-e a választás

Az LMP azzal számol, hogy törvényes és demokratikus lesz az április 6-i országgyűlési választás.
Az LMP azzal számol, hogy törvényes és demokratikus lesz az április 6-i országgyűlési választás, de úgy véli, kétségek merülnek fel a tekintetben, hogy mennyire lesz tisztességes - mondta Schiffer András újságíróknak szombaton Miskolcon, a sajtótájékoztatója előtt.

Az LMP társelnöke közölte, szerinte semmiféleképpen nem a tisztességet erősíti az, hogy a kormány "egyrészt több milliárd forintból kampányol a kormánypárt mellett". Ezt az állítását a politikus arra alapozta, hogy "3 milliárd forintos a kormányzati kommunikációs büdzsé".

Megjegyezte azt is: "nem a tisztességet erősíti, hogy egy úgynevezett civil szervezet szintén a kormány érdekében folytat kampányt".

A politikus arról is szólt, szombaton Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tett választási kampánylátogatásuk megerősítette az LMP-t abban: "érdemi munkahelyteremtés Magyarországon akkor lesz, hogyha a kormányzati politika a forrásokat a helyi gazdaság megerősítésére koncentrálja".

Schiffer András közölte, a megyében azt látta és arról tájékoztatta őt több település polgármestere, hogy ha a helyi gazdaságokat, értékesítési szövetkezeteket segítené a kormányzat, akkor a kistelepülések elnéptelenítése megállítható lenne.

Kijelentette: az LMP-nek az a határozott álláspontja, hogy az a politika, amely huszonöt éve a külföldi tőke vonzására tett fel mindent, megbukott, "ez a politika nem tudott esélyt, reményt adni a hátrányos helyzetű térségben élő embereknek", ezeket a településeket "vissza kell kapcsolni az ország vérkeringésébe".

Az LMP társelnöke arról is beszélt, hogy ha a párt április 6-án kellő felhatalmazást kap a választóktól, akkor "haladéktalanul felülvizsgálják valamennyi stratégiai megállapodást, amit akár Orbán Viktor, akár elődjei kötöttek különböző multicégekkel".

Schiffer András hozzátette: nem a multik zsebét kell tömni sok pénzzel, hanem a helyben élőket kell segíteni, "mi nem egy összeszerelő országot szeretnénk, mi a tudásgazdaságba és a helyi gazdaságba szeretnénk forrásokat fektetni".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A DK feljelenti Menczer Erzsébetet

Az ellenzéki párt állítása szerint a fideszes országgyűlési képviselő megütötte a DK egyik… Tovább olvasom