Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Schmitt félévente részt vesz majd a kormány ülésén

Schmitt Pál féléves rendszerességgel ellátogat majd a kormány ülésére.
A köztársasági elnök szerdán, miután Orbán Viktor kormányfő meghívására részt vett a kabinet tanácskozásán, bejelentette azt is: minden, az Országgyűlés által elfogadott és még államfői aláírásra váró törvényt ellátott kézjegyével. A kormányszóvivő délutáni tájékoztatóján azt mondta: reményre ad okot azt látni, hogy az ország vezetői egymással is párbeszédet szeretnének folytatni a jövőben.

Schmitt Pálnak államfőként ez volt az első találkozása a kormánnyal.

A köztársasági elnök közölte, megállapodtak abban, hogy féléves rendszerességgel eljön majd a kormány ülésére, valamint abban, hogy a miniszterek előtt is nyitva lesz az ajtaja, ha "az ő partikuláris érdekeik, illetve ügyeik ezt így kívánják".

Mint sajtónyilatkozatában fogalmazott, úgy próbálja és úgy kívánja ellátni elnöki feladatát, hogy egyfajta interaktív kapcsolatot létesít a hatalmi ágazattal, mindenekelőtt a kormánnyal, valamint a parlamenttel és a bíróságokkal. Meggyőződése ugyanis, hogy csak így tudja ellátni integráló feladatát.

Az államfő újságírók előtt bejelentette: minden, az Országgyűlés által elfogadott és még államfői aláírásra váró törvényt ellátott kézjegyével. Hozzátette, hogy egyik törvényben sem talált alkotmányossági kifogást.

(Az augusztus 6-án hivatalába lépett köztársasági elnöknek összesen tizenhárom jogszabályt küldött át az Országgyűlés.)

Schmitt Pál kiemelte, egy-két miniszterrel szorosan együttműködik majd hivatali ideje alatt. Itt említette meg Martonyi János külügyminisztert, akivel, mint mondta, mindig egyeztetni fog külföldi útjai előtt.

Réthelyi Miklóssal, a nemzeti erőforrás miniszterrel a magyar nyelv védelme, a fiatalok mozgásgazdag életmódja, valamint az élethosszig tartó tanulás kérdésében egyeztetnek majd rendszeresen - közölte.

Hozzátette: rajtuk kívül szoros kapcsolatot kíván kialakítani még Hende Csaba honvédelmi miniszterrel, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel aki, mint emlékeztetett, a határon túli magyarokért felel.

Az államfő úgy fogalmazott: a kormányülésen azt hangsúlyozta, részese kíván lenni annak a közös erőfeszítésnek, amelynek során sikeres európai uniós elnöksége lesz Magyarországnak.

Schmitt Pál közölte, a kormányülésen tájékoztatást adott a Köztársasági Elnöki Hivatal átalakításáról, és bemutatta munkatársait is.

Nagy Anna kormányszóvivő délutáni sajtótájékoztatóján az államfőnek a kormányülésen való részvételével kapcsolatban úgy fogalmazott: reményre ad okot azt látni, hogy Magyarország vezetői egymással is párbeszédet szeretnének folytatni a jövőben. Ez alapvetően az egész ország érdekében történik - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 11. papsajt 2010. augusztus 14. 07:39
  „"az USA adórendszere már Obama tervei nélkül is meglehetősen progresszív volt. 2006-ban jövedelmükből a lakosság legszegényebb ötöde 4,3%-nyi adót fizetett, a középső ötöd 14,2%-ot, a leggazdagabb ötöd átlagosan 25,8%-ot, a milliomosok pedig 31,2%-ot."”
 • 10. achilleus 2010. augusztus 12. 14:05
  „... nem Schmitt Pál jelent meg először kormányülésen. 1998. július 7-én az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád is részt vett az Orbán-kabinet alakuló ülésén és beszédében ,,mosolygós kormányzást" kívánt a minisztereknek.”
 • 9. kspl 2010. augusztus 12. 07:26
  „...és Schmitt minden törvényt aláírt.

  Próbálná csak nem aláírni! Azonnal menne a telefon Orbántól, hogy
  "Elvtársam! Nem erről volt szó."”
 • 8. CID 2010. augusztus 12. 00:14
  „Húúúú félévente részt vesz a kormány üléseken ? És ez most jó ?”
 • 7. dodó 2010. augusztus 11. 20:49
  „"Schmitt félévente részt vesz majd a kormány ülésén..." ahol jelent Likudvikinek a tőle kapott parancsok teljesítéséről.”
 • 6. majus1 2010. augusztus 11. 20:45
  „És semmiféle kivetnivalót nem talált az általa aláírt törvényekben.
  erre 1 vicc jut eszembe, áldott emlékű Hofi Gézától
  bolondokházában költségvetést csinálnak, behívják az első bolondot. Kérdés: 6x6...Ki-kilencven.
  Phu.Kivele. bejön a második bolond. 6x6? ...Pééntek! Phu.kivele
  harmadik bolond.6x6?... 36! ..naaa, hogy jött ki. A ki-kiilencvenből kivontuk a Pénteket!

  Na, nekünk így jött ki a Palcsi. Csókolom....”
 • 5. jozko 2010. augusztus 11. 20:38
  „" államfőként ez volt az első találkozása a kormánnyal"
  Naná, sofőrje van! Csak elvétve vezet saját maga...vagy ezt így talán mégsem kellett volna leírnom?”
 • 4. Mizujs 2010. augusztus 11. 20:14
  „Schmitt félévente részt vesz majd a kormány ülésén

  De minden áldott nap felhívja Szeretett Vezérünket, hogy mit kell most éppen mondania, aláírnia.”
 • 3. DMagóg 2010. augusztus 11. 19:48
  „Sólyom Lászlót csak az államfői tisztsége okán -illően- tiszteltem. Mára elszállt minden tiszteletem, bár az igazi bohócokat még mindig tisztelem, de már ebbe a körbe sem fér be.”
 • 2. történész 2010. augusztus 11. 19:18
  „Ma már az nem érvényes..a gazda az neki is gazda”
 • 1. szatyi 2010. augusztus 11. 19:12
  „Van egy 1991-es Alkotmánybírósági határozat, miszerint a Köztársasági Elnök független a végrehajtó hatalomtól!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havi 240 millió órát szörföznek a magyar netezők

Havonta átlagosan 240 millió órát szörföznek a magyar netezők, az elmúlt öt évben csaknem nyolcszorosára emelkedett az interneten átlagosan eltöltött idő. Tovább olvasom