Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Schmitt Pál a sport fontosságáról Genfben

A sport fontos szerepéről beszélt Schmitt Pál köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja a II. Nemzetközi Fórum a Sportért, Békéért és Fejlődésért című konferencián Genfben.
A keh.hu keddi beszámolója szerint az államfő beszédében hangsúlyozta: a társadalom igazából csak napjainkban fedezi fel a sport valódi erejét, és a sport a világ minden pontján hozzájárul a társadalmi és globális célok eléréséhez.

Ezt követően - mint köztársasági elnök - kiemelte a hatékony kormányprogramok, jól körülhatárolt költségvetési vonalak, valamint az emberi erőforrás elengedhetetlen szerepét. Figyelmeztetett, hogy bár a téma megközelítése országról országra változó, de még a legszegényebb országoknak is képesnek kell lenniük arra, hogy sportnapokat, iskolai sportprogramokat szervezzenek.

Fontosnak tartotta megemlíteni a sport nevelő, valamint testi és lelki egészséget óvó hatását is, és örömét fejezte ki, hogy a NOB megfigyelői státuszt kapott az ENSZ-ben, ami számos lehetőséggel jár. Egyik ilyen, hogy még több emberhez, illetve kormányhoz tudnak eljutni a közös munka kapcsán.

Schmitt Pál beszédének zárásaként elmondta: a sport igenis be tudja tölteni azt a hasznos szerepet, melyet a társadalom joggal vár el tőle. Az államfő a résztvevő szervezeteket egy csapathoz hasonlította, akik közösen edzenek, hogy együtt jobbak legyenek, és mindenkinek a legtöbbet kell nyújtania, hogy csapatban, együttesen elérhessék kitűzött céljukat - az emberiség javára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerősen elítélték a rendőrökre támadó jobbikos képviselőt

A Fővárosi Bíróság kedden hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési képviselőt. Tovább olvasom