Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Schmuck Andor: szakadék van az emberek és a politika között

Őket nem érdekli, hogy kinek hol van bankszámlája, az viszont igen, hogy amíg egyesek meggazdagodtak, 4,5 millióan elszegényedtek.
Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke szerint szakadék van az emberek és a politika között, ezért a tetteknek kell beszélniük.

Pártjának pénteki budapesti kampányrendezvényén az elnök azt mondta, őket nem érdekli, hogy kinek hol van bankszámlája, az viszont igen, hogy amíg egyesek meggazdagodtak, 4,5 millióan elszegényedtek, ezért is van szakadék az emberek és a politika között. Hozzátette: ellenségüknek tekintik a kilátástalanságot, a munkanélküliséget, a szociális létbizonytalanságot, a korrupciót, az embertelenség, ezek ellen lehet és kell küzdeni.

Kifejtette: kampányuk alatt 140 ezer adag ételt osztottak szét, egészségügyi szűrőbuszaikkal nyolcvan településen háromezer ember szűrését végezték el, alapítványoknak, iskoláknak segítettek. Hozzátette ugyanakkor, hogy erre ő nem büszke, mert az elmúlt huszonöt év politikájának kudarca, hogy a Blaha Lujza téren naponta kétezer ember áll sorba ételért. Ezen a politikán lehet és kell is változtatni - hangsúlyozta.

Schmuck Andor elsősorban nem azt kérte, hogy a szociáldemokratákra szavazzanak, hanem azt, menjenek el szavazni. Ezzel azt üzenik a politikának, hogy mindenkinek van beleszólása abba, mi történjen - fogalmazott. Jelezte: 82 jelöltük visszautalta az államkincstárnak a kampányra fordítható fejenként egymillió forintot, és azt kezdeményezik, hogy ezt az összeget a kormány fordítsa bölcsődék bővítésére.

Schmuck Andor kitért arra is, hogy hetven évvel ezelőtt ezen a napon szavazták meg azt a törvényt, amelynek értelmében minden zsidónak hordania kellett a sárga csillagot, és e törvény alapján "egyenes út vezetett a gázkamrákig". Ez a nap azonban a remény napja is lehet, mert Kövér László házelnök elfogadta kezdeményezését, és este nyolc órakor lekapcsolják a Parlament díszkivilágítását. Azt is kezdeményezte, hogy a pártok egy órára szüntessék be a kampánytevékenységet, és menjenek el a Duna-parti cipőkhöz emlékezni.

Az európai uniós választással kapcsolatban azt mondta, egyetlen programpontjuk lesz: el akarják érni, hogy az idősek érdekeit az unióban jogi charta védje. Mint mondta, alapdokumentumban kell kimondani, hogy a nyugdíj, a tisztességes egészségügyi ellátás nem kegy, hanem jog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: a közigazgatás szakmailag, erkölcsében és hivatástudatában is megerősödött

Intézményi szempontból pedig össze sem hasonlítható a 2010-es állapotokkal a kormányhivatalok,… Tovább olvasom