Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Sikertelen a taszári pályázat

Sikertelennek nyilvánította a taszári volt katonai repülőtér ingatlan-együttes adás-vételi szerződésének megkötését a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT), miután a vevőjelölt Ugarde Kft. nem fizette meg határidőre a vételár-hátralékot - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerdán.
A döntés indoka, hogy 2010. január 18-án letelt az adás-vételi szerződés megkötésére előírt 60 napos határidő, a fizetési garancia alapján befizetendő vételár-hátralék pedig nem érkezett meg az MNV Zrt. által elkülönített számlára.

A vonatkozó kormányrendelet úgy rendelkezik, hogy a szerződést a pályázat elbírálásától számított 60 napon belül kell megkötni. Bár a pályázó vállalta ajánlati kötöttségének meghosszabbítását további 90 nappal, az MNV Zrt.-t kötik a rendelet és a pályázati kiírás szabályai - tartalmazza a közlemény.

Az NVT 2009. november 18-i határozatával hirdette ki az Ugarde Kft.-t a taszári repülőtér-fejlesztési pályázat nyertesének. Az Ugarde az ingatlan 1 milliárd forintos vételára mellett vállalta 700-1800 millió forintos értékben a terület kármentesítését, továbbá 2014-ben a repülőtér újraindítását, hat év alatt 23,3 milliárd forintos beruházás megvalósítását, és 960 munkahely létesítését. A vállalások megvalósulását évi 50 millió hibás teljesítési és 2,3 milliárdos nem teljesítési kötbér garantálta volna.

A taszári katonai bázist 2006 februárjában vonták ki a hadrendből. A hasznosításra az első pályázatot 2008 október elsején írták ki. Arra három ajánlat érkezett, közülük egy nyertest hirdettek: egy konzorcium 30 hektáros területen buszgyárat épít 4,3 milliárd forintos beruházással. A második pályázat 2009 júniusában eredménytelenül zárult. A harmadik pályázatot 2009. augusztus 17-én hirdették meg. A szeptember 21-i határidőig két ajánlat érkezett, közülük választották ki az Ugarde Kft. pályázatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a február 10-ei KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom