Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Sneider: ˝a Jobbikot nem lehet megfélemlíteni˝

A Jobbikot nem lehet megfélemlíteni, "nem olyanok vagyunk, akiket néhány puskagolyóval meg lehetne állítani" - jelentette ki Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke.
A politikus azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy ismeretlenek rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére.

A rendőrség tájékoztatása szerint az esetről maga a jobbikos Juhász Oszkár tett bejelentést hétfőn, nem sokkal éjfél előtt.

Sneider Tamás szerint az nem tetszik "bizonyos köröknek", hogy amióta Gyöngyöspatán jobbikos politikus vezeti a települést, jelentősen javultak a bűnüldözési mutatók és "ezek a körök" azt akarják megakadályozni, hogy rend legyen Magyarországon.

Sneider Tamás ugyanakkor leszögezte: a Jobbik nem tud arról, hogy az Új Magyar Gárda megmozdulásokat szervezne Gyöngyöspatára.

Az ellenzéki politikus felszólított az LMP-t is, hogy szólaljon meg az ügyben, mert szerintük az ellenzéki párt és támogatói "folyamatosan hecc-kampányt folytattak például Gyöngyöspatán azzal kapcsolatban, hogy ki terrorizálja a cigány lakosságot, miközben ennek pont az ellenkezője volt az igaz" és a Jobbik szerint ez a hecc-kampány is nagyban hozzájárult a most történtekhez. Sneider Tamás ugyanakkor leszögezte: a Jobbik nem tud arról, hogy az Új Magyar Gárda megmozdulásokat szervezne Gyöngyöspatára.

"Egy ilyen esemény kapcsán felesleges erődemonstrációt mutatnunk, itt most nem tömeges terrorizálásról van szó, (…) nem látom értelmét, hogy bármilyen csoport felvonuljon a településre" - fogalmazott a Jobbik alelnöke. Horváth László, fideszes országgyűlési képviselője, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője kedden beszélt arról, hogy információi szerint az Új Magyar Gárda a történtek ürügyén hétvégén meg akar jelenni Gyöngyöspatán.

Juhász Oszkár rendőrségen tett bejelentése szerint kétszer rálőttek, amikor hétfőn, este tizenegy óra után kilépett Gyöngyöspatán a polgármesteri hivatal ajtaján.

A lövések a bejelentés szerint az épület mögötti udvarból érkeztek - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A bejelentést követően a rendőrök a helyszíni szemlét megkezdték, tanúkutatást végeztek, a vizsgálat jelenleg is zajlik - tette hozzá a sajtószóvivő, aki az eljárás jelenlegi szakaszában arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a rendőrök a helyszínen találtak-e lövedékeket, illetve lövedékhüvelyeket.

A jobbikos Juhász Oszkárt idén júliusban választották a község vezetőjévé, azt követően, hogy a falu korábbi független polgármestere áprilisban lemondott tisztségéről.

Tábi László, a település korábbi vezetője akkor nem cáfolta, hogy döntésében közrejátszott a településen kialakult etnikai jellegű konfliktus is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács László: a szocialisták kiutat mutatnak a válságból

Az MSZP alelnöke szerint az európai szocialisták kiutat tudnak mutatni az évek óta tartó pénzügyi és… Tovább olvasom