Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

Sok közéleti szereplőnek okozhat álmatlan éjszakát Benedek Fülöp letartóztatása

Budapest - Sok közéleti szereplőnek okozhat álmatlan éjszakát Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár letartóztatása, nem kizárt, hogy a Postabank hajdani VIP-listájához hasonló vadásztatási névsor kerül majd elő - írta a Népszabadság kedden.
A lap emlékeztet: a korábban más ügyben első fokon, nem jogerősen elítélt Benedek Fülöpöt most jogtalanul szervezett protokollvadászatok szervezésével és saját célú beszerzések hivatali kasszából való kifizetésével vádolná a nyomozó hatóság. Az exállamtitkár közeli munkatársai szerint mindig mindent pedánsan feljegyzett, így sok „érdekes" név is felbukkanhat azokban a dokumentumhegyekben, amelyeket a nyomozók lefoglaltak.

Többen úgy gondolják, Gyurcsány Ferenc esetleges sukorói szerepéről is adatokat és információkat szerezhetnek a nyomozók Benedek „irathalmazaiból" vagy vallomásából - írta a Népszabadság.

A lap megjegyzi, hogy a korábbi ügye után az állami szférából távozó Benedeknek Csányi Sándor OTP-vezér adott „menedéket": birtokpolitikai főtanácsadóként új földhitelezési konstrukció kidolgozásával bízta meg. Egyes források szerint ez az agrártámogatási program korábban a Fideszt is érdekelte volna, ám a parlament elé került földtörvénytervezet már más megoldásokat tartalmaz. Ennek ellenére még a letartóztatása után sem bontott szerződést a volt államtitkárral az OTP, amely az ártatlanság vélelmének jegyében az eljárás lezárásáig a főtanácsadóval szemben semmilyen munkajogi lépést nem tervez - írta a Népszabadság.

Olvasóink írták

 • 4. jozko 2010. november 09. 22:05
  „Mennyi minden lesz itt - titkosítva!”
 • 3. igazságkereső 2010. november 09. 15:37
  „Csak az elszámoltatást is hatékonyabbá, gyorsabbá kellene és illenék tenni,mert mi, a lakosság már nem tudjuk az államkasszába berakni azt amit 2002-2010 között kitalicskáztak,hiszen már fizetni sem tudjuk számláinkat,miközben a fenti időszak alatt uralkodó osztály még mai is jól el van és a Bahamákra járnak nyaralni!Ja és a cunami sújtotta "vidékre, azért volt oly gyors az adakozás annak idején, miközben nálunk Magyarországon már a szolgáltatási számlák kifizetésére sem tellett! Sajnos kis hazánkat is nagy kiterjedésű "cunami" sújtotta az elmúlt 8 évben, de érdekes módon nem sietett az adakozással senki, még a 150 leggazdagabb magyar közül sem lehetett sok emberről hallani, érdekes, nem de bár?!”
 • 2. történész 2010. november 09. 14:50
  „És elmond a pártokról mindent.ugy látszik nem lesz kivétel.De érdekes kép villan fel előttem 4 év mulva ugyan ez lesz ,4,5 milla térképért,10 % részesedés.stb--stb---”
 • 1. dodó 2010. november 09. 09:24
  „Csak idő kérdése, és csicsereg a jó Fülöpke.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

70,1 százalékkal nőtt az első háromnegyed évben a Richter profitja

Budapest - A konszolidált árbevétel 9,4 százalékos emelkedése mellett a Richter Gedeon Nyrt. nettó… Tovább olvasom