Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Sokan jelentkeznek katonának

Egyre többen jelentkeznek katonának. A győri toborzó iroda adatai szerint az év első három hónapjában ugyanannyian érdeklődtek a szerződéses állások iránt, mint tavaly egész évben.
A honvédségnél több mint 1500 betöltetlen álláshely van, köztük több száz teherautó és harcjármű vezetőt keresnek. A honvédségnél azt mondják, elsősorban a gazdasági válság miatt nőtt a jelentkezők száma. A győri toborzó iroda pénteken Péren a repülőmajálison népszerűsítette a katonai pályát, ezúttal több tucatnyian érdeklődtek.

Helikopter és repülőgép vezetőket is toboroztak a pénteki repülőmajálison. Mint azt Bali Tamás kiemelt főtiszt a Független Hírügynökségnek elmondta, többszörös a túljelentkezés ezen a két területen, de szükség is van az érdeklődőkre. A jelentkezők közül sokan ugyanis nem felelnek meg az egészségügyi alkalmassági vizsgán. 500 érdeklődő közül alig 15-en alkalmasak.

A győri toborzó irodában is rengeteg az érdeklődő. Fekete Róbert irodavezető elmondta, havonta több mint négyszázan keresik fel az irodát. Az őrnagy hozzátette az év első három hónapjában már akkora volt az ügyfélforgalmuk, mint tavaly egész évben. A repülőmajálison felállított toborzóhelyeken is több tucatnyian érdeklődtek a katonai pálya iránt. Fekete Róbert hozzátette a következő napokban dől el, hogy hányan gondolták komolyan. Hivatalosan ugyanis az irodában lehet leadni a jelentkezést.

Pilótának diplomával, nyelvismerettel jelentkezhetnek a 27 éven aluliak, a többi állásra pedig 18 és 47 év közöttieket várnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

49 nap alatt 2300 kilométert fut a Tisza Nagykövete

A Tiszát szennyező kommunális hulladék kezelésére, és a folyó menti települések összefogására buzdít… Tovább olvasom