Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Szavaznak a miniszteri fizetések csökkentéséről is

Hétfőn dönthetnek arról, hogy a jövőben legfeljebb 200 tagja legyen-e az Országgyűlésnek. A nyugdíjakról szóló törvények módosításának részletes vitája is ma lesz.
A képviselők hétfőn délután a napirend előtti felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések előtt megemlékeznek Magyarország uniós csatlakozásának 5. évfordulójáról. A kormány a házszabálytól való eltéréssel, vagy sürgős tárgyalás keretében javasolja a parlamentnek, hogy módosítsák a központi államigazgatási szervek, valamint a kormánytagok és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényt. A javaslat szerint a miniszteri és államtitkári bérek 15 százalékkal csökkennek, és nem kapnak jubileumi jutalmat sem. Szavaznak képviselők arról az alkotmánymódosítási javaslatról is, amely 200 főben maximálná az országgyűlési képviselők létszámát.

Hétfőn kezdődik az adókról és a nyugdíjakról szóló törvények módosításának részletes vitája, miután az elmúlt héten lezárult ezek általános vitája. A parlament várhatóan új törvényt alkot az erdőkről, az erdők védelméről és az erdőgazdálkodásról. Az Országgyűlés várhatóan határozatot fogad el az építőipart sújtó recesszió kezeléséhez szükséges intézkedésekről.

Olvasóink írták

 • 8. maradando 2009. április 27. 17:14
  „A mindenkori fizetésként kapjanak "utazási csekket"+"meleg utalványt".Bonuszként utazási tömbjegyeket.”
 • 7. bambinaXX 2009. április 27. 15:18
  „Na, kíváncsi vagyok: meg merik e szavazni, h max. 200an legyenek?!”
 • 6. bambinaXX 2009. április 27. 15:06
  „cyt: egyetértek, a tőkejövedelmeket kellene megadóztatni - és nem állapítani meg elévültséget(5év), nyugodtan vizsgálhatná az apeh a vagyonosodást 20évre visszamenőleg!!
  Flexi! biz. mértékig igazad van, persze, h megtehetik a cégek az offshore "adókerülést".. De vajh´ mennyire tehetik ezt meg a közélet szereplői(-nek cégei)???!!!! persze, ők is, de AZÉRT ÁLLAPODJUNK MÁR MEG, HOGY NEM ETIKUS, sőt:ERKÖLCSTELEN!!! És mint lyen: ELÍTÉLENDŐ. (és: hagy´ne essek má´ hasra a bazinagy verdáktól-pl. szlovák rendszámmal... cifranyomor)
  Nem mellesleg: tőlünk nyugatabbra már próbálkoznak, hogy minősítik adózás szempontjából az egyes országokat és az onnan jövő pénzeket megadóztatják, ha az ország rossz minősítésű(<30% az adóteher)..
  Kíváncsi vagyok, nálunk lesz e ilyen?”
 • 5. cyt 2009. április 27. 13:21
  „Azért most már el kellene tudni dönteni azt, hogy a törvény "15%-os csökkentésről", vagy pedig "maximum 15%-os csökkentésről" fog-e szólni; mert a kettő nagyon nem ugyanaz ám. A 15% az 15%, a maximum 15% pedig ugyebár 0%-tól tart 15%-ig. Vagyas az utóbbiba belefér az is, hogy NEM LESZ csökkentés!!! A tőkejövedelmeket kellene ugyanúgy megadóztatni, mint a bérjövedelmeket - akkor valóban közelednénk a kiegyenlítettebb adózáshoz.”
 • 4. flexsnake 2009. április 27. 09:44
  „1. minimálbér 4szerese. De a cégeket semmilyen törvény nem tiltja. Az sima irigység, hiszen te is megteheted.”
 • 3. 620829 2009. április 27. 09:03
  „LEHET KÖVETNI A SOK MEGÉLHETÉSI POLITIKUS ......-IDE EGY NEGATIV KIJELENTÉST ÍRTAM VOLNA------ÉS A GORDONKA EGY FT-JÁÉRT LEHET DOLGOZNI----GONDOLOM A SOK........--MEGINT EGY IGAZAT REJTŐ BÁR ERŐSEN NEGATIV SZÓ----- EDDIGI EREDMÉNYE ÍGY IS ELÉGGÉ SOKÁIG KITART MÉG!”
 • 2. Én2 2009. április 27. 08:28
  „Az ország helyzetén nem segít a miniszterek és min. helyettesek 15 % csökkentése legalább 30 %-ot kellene meg ott a sallang a többi juttatás, meg a képv. urak költs. térítése. Ha ilyen nagy bajban van az ország akkor a képv. urak miért is nem mondanak le a jogtalanul felvett mill.-ról. Ez lenne a segítség NEM?”
 • 1. comet 2009. április 27. 07:59
  „a havonta jogtalanul felvett többszázezres képviselői költségtérítésekről meg sumákolnak. Vicc.
  Meg a miniszter "urak" összeharácsoltak már annyit hogy akár 1ft-ért is bohóckodjanak a parlamentben.
  Inkáb kapjanak rendes fizetést- persze a magyar jövedelmekhez mérten - és ne csaljanak, lopjanak offshore-cégeikkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb mint 1% lesz az ingatlanadó mértéke

A pénzügyminiszter szerint a kormány felkészült arra, ha esetleg nagyobb lenne idén a gazdasági… Tovább olvasom