Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Századvég: a többség szerint túlment a jó ízlés határain a szobordöntés

A történtek kapcsán a megkérdezettek 46 százalékának romlott a véleménye Bajnai Gordonról - tájékoztatott a kutatóintézet.
A Századvég közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 85 százaléka gondolja úgy, hogy túlment a jó ízlés határain az Orbán Viktort ábrázoló szobor vasárnapi ledöntése - tájékoztatott a kutatóintézet szerdán.

A tájékoztatás szerint a lakosság 85 százaléka értesült a Magyar Szolidaritás Mozgalom szeptember 29-i Budapesti demonstrációjáról és arról is halott, hogy a tüntetésen ledöntöttek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobrot.

A válaszadók ugyancsak 85 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a demonstráción történtek túlmennek a jó ízlés határain és csupán 15 százaléknyi megkérdezett nem értett egyet ezzel. A többiek nem válaszoltak.

A Századvég arra is kíváncsi volt, hogy az emberek szélsőségesnek tartják-e a demonstráción tanúsított politikai magatartást. A megkérdezettek 77 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább szélsőségesek tartja a megnyilvánulásokat és csupán 20 százalék szerint nem volt szélsőséges a demonstráció. Három százalék pedig nem tudja.

A történtek kapcsán a megkérdezettek 46 százalékának romlott a véleménye Bajnai Gordonról az Együtt-PM szövetség vezetőjéről, a válaszadók 45 százalékának viszont nem változott. Ugyanakkor 3 százaléknyi válaszadó körében pedig javult a politikus megítélése - derül ki az adatokból.

A Századvég a telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást 013. szeptember 30-án és október 1-jén végezte, amelynek során 500 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 4,4 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna - közölte a kutatóintézet.

Olvasóink írták

 • 4. jozkó 2013. október 03. 10:50
  „A ma délután , Botka László polgármester vendégeként Szegedre érkező Bajnai - Mesterházy páros majd kimagyarázza...”
 • 3. zoolii 2013. október 03. 10:49
  „Inkább azon kéne elgondolkozni, hogy ezt a dühöt mi váltotta ki az emberekből! Nem is a szobor döntéssel volt itt a baj, hanem ami utána történt. Az szerintem is túlment minden határon, viszont annak is oka van. Pl. az egyik ilyen ok, maga a Századvég, és ez csak egy a sok közül. Borzasztó nagy a feszültség az emberekben, és ez ennek a 2/3-os bandának a sara!”
 • 2. kontrapista 2013. október 03. 08:14
  „Idézem Szili Katalint, az M1-nek adott kijelentését :
  "Agresszív, alpári és ízléstelen"
  Bajnai részéről ÖNGÓL !”
 • 1. kormoska 2013. október 03. 00:10
  „Az én véleményem sem változott meg!
  Az Orbán kormány már évek óta túl ment minden határon.....

  Az emberek véleménye láthatóan erősen megoszlott bajnaiék megítéléséről,de lehet hogy a demonstrációval épp ez volt a cél.Nem csak a jobboldal viselkedhet szélsőségesen és megosztóan.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ szerdai nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az október 2-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom