Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

SZDSZ: szöget vertek a kultúra koporsójába

"Antikulturális nagykoalíciónak" nevezte a IX. kerületi MSZP és Fidesz frakciót John Emese, az SZDSZ fővárosi frakciójának vezetője. Meglátása szerint ugyanis a két képviselőcsoport szöget vert a kultúra koporsójába azzal, hogy nem adnak kedvezményeket a Nemzeti Színház által fizetendő 100 milliós építményadóból.
A IX. kerületi önkormányzat szerdai képviselőtestületi ülésén terjesztette be a polgármester, hogy a Nemzeti Színháztól követelt 103 millió forintos építményadóra kedvezményt adjanak. Tervei szerint 50 milliót ebből elengedne a kerület, a fennmaradó 53 milliót pedig részletekben, évek alatt kellene törleszteni. John Emese, az SZDSZ főváros frakciójának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a javaslat mellett egyedül a liberális párt állt ki.

A Fidesz és az MSZP frakciója azonban szembement a tervekkel és úgy döntöttek: a színháznak 53 milliót azonnal, a maradék 50 milliót pedig részletekben kell kifizetnie. John Emese megfogalmazása szerint az "antikulturális nagykoalíció" ezzel "szöget vert a kultúra koporsójába".

A ferencvárosi SZDSZ frakció vezetője azt mondta, hogy az MSZP és a Fidesz azzal érvel, hogy ezt a problémát az államnak kell megoldania. Ám véleménye szerint az ostor a Nemzeti Színházon fog csattanni. A mai gazdasági helyzetben ugyanis az állam nem fogja pótolni a színháznak a kieső összeget, ennek pedig az intézmény szolgáltatási színvonala és kulturális kínálata fogja a kárát látni.

Olvasóink írták

  • 2. abdul66 2008. december 05. 14:23
    „Mondja ezt a nemzetromboló törpepárt szép "magyar" nevű képviselője.Nevetségesek.”
  • 1. papaya 2008. december 04. 16:37
    „Szegény jóakaratú 1-2 %-os szdsz! Vajon ki rombolta szét az Oktatást,Kultúrát,Egészségügyet? KÖSZÖNJŰK EMESE!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP egyetért a Fidesszel a válság kezelésében

Az MSZP szerint is a munkahelymegőrzés a legfontosabb feladat a kialakult gazdasági válságban, és… Tovább olvasom