Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Szén-monoxid: többen rosszul lettek a Teve utcai rendőrpalotában

Még vizsgálják Teve utcai rendőrszékházban történt szén-monoxid-mérgezés okát.
A rendőrség a budapesti Teve utcai székházában jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket szombaton az épületben - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese vasárnap délután a székházban újságíróknak.

Gál Kristóf hangsúlyozta: a rendőrség folyamatosan ellátja a munkáját.

A történteket felidézve elmondta: valamivel 18 óra után az épület mínusz második szintjén dolgozók közül többen panaszkodtak a levegő minőségére. A telepített és a mobil mérőeszközök nem mutattak rendellenességet, ezért folyt tovább a munka. Kevéssel 19 óra után azonban többen már rosszullétre panaszkodtak, ezért kihívták a katasztrófavédelem munkatársait. Műszereik az épületben nem, de kilenc ember vérében kimutatták a szén-monoxidot, ezért 19 óra 47 perckor a katasztrófavédelem úgy döntött, hogy ki kell üríteni az épületet. A szóvivő kiemelte: az előzetes terveknek megfelelően történt meg a kiürítés, valamint a másodlagos rendszerek üzembe helyezése és működtetése.

Tájékoztatása szerint jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket. Senkit nem kellett kórházba vinni - emelte ki.

Kérdésre válaszolva Gál Kristóf leszögezte: a rendőrség folyamatosan ellátja a munkáját, a bejelentéseket is folyamatosan tudják venni a megszokott rendben, személyesen és telefonon is. Az, hogy az épületben hétfőn elkezdődhet-e a munka - tette hozzá - a szakértői vizsgálat eredményétől függ.

Gál Kristóf vasárnap este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hétfőn munkakezdéstől üzemszerűen működik a Rendőrségi Igazgatási Központ, azonban a tevékenységirányítási központ zárva marad. Megerősítette ugyanakkor, hogy a rendőrség a segélyhívásokat, bejelentéseket továbbra is zavartalanul fogadja, azokra fennakadás nélkül reagál.

Korábban írtuk:

Szén-monoxid belégzése miatt többen rosszul lettek a rendőrség fővárosi Teve utcai székházában szombat este, kilenc embernél enyhe mérgezést állapítottak meg - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kiss Norbert elmondta, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóegységeit szén-monoxid-szivárgás gyanúja miatt riasztották az épülethez. Az Országos Mentőszolgálat munkatársaival közösen 27 embert vizsgáltak meg, és kilencnél enyhe mérgezést állapítottak meg.

Az épületet átvizsgálták, kismértékű szén-monoxid-koncentrációt mértek több emeleten, jelenleg keresik, hogy honnan áramolhatott a gáz az épületbe. A székházat kiürítik.

Tűzoltók a rendőrség fővárosi Teve utcai székházánál 2014. december 27-én este, ahol szén-monoxid belégzése miatt többen rosszul lettek. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Tűzoltók a rendőrség fővárosi Teve utcai székházánál december 27-én este, ahol szén-monoxid belégzése miatt többen rosszul lettek.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Papp Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta, hogy több munkatársuk rosszul lett az épületben, ezért kihívták a katasztrófavédelmet.

Közölte: a tevékenységirányítási központ zavartalanul üzemel, nincs fennakadás a segélyhívások fogadásában és kezelésében.

Az Országos Mentőszolgálat ügyelete későbbre ígért tájékoztatást az MTI-nek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ vasárnapi nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a december 28-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom