Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Szeptemberig 40-en család költözik be az ócsai lakóparkba

A költözködést, a beilleszkedést a szeretetszolgálat szociális munkásai segítik.
Eddig 24 család foglalta el otthonát az ócsai szociális lakóparkban, de szeptemberig még 16 család költözik be – tájékoztatott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjának kommunikációs vezetője szerdán.

Romhányi Tamás közölte: az eddig lezajlott pályázatok eredményeképpen szeptemberig 40 család költözik a lakóparkba, a többi épületre év végéig folyamatosan pályázhatnak az érdeklődők.

A költözködést, a beilleszkedést a szeretetszolgálat szociális munkásai segítik, akik minden nap jelen vannak a lakóparkban.

A lakásukat már birtokba vevők között hét regisztrált munkanélküli volt, hármukat sikerült elhelyezni, többen különféle képzésekre járnak, így jó eséllyel ők is hamarosan munkába állhatnak.

A kommunikációs vezető hozzáfűzte: a munkába járást az önkormányzat által bérelt busz segíti, szerdánként ügyintéző-, szombatonként bevásárlójárat is közlekedik.

A már ott élő családoknál az átlagos gyermekszám négy, az előzetes számítások alapján a lakópark teljes benépesülése után több mint kétszáz gyermek lakik majd ott. A szeretetszolgálat már most is kiemelt figyelmet fordít a kicsikre, rendszeresek a kézműves-foglalkozások, az ügyességi versenyek, a gyerekek igényeihez igazodó spontán délutáni programok - ismertette

Szeptemberben előreláthatólag 90 lakóparki gyermek fogja megkezdeni vagy folytatni tanulmányait Ócsán – tudatta Romhányi Tamás.

Az ócsai lakóparkba azok az otthonukat elvesztő vagy kényszerértékesítésre már kijelölt lakású devizahiteles családok költözhetnek be, amelyek sikeresen pályáztak az ott épült nyolcvan ház bérleti jogára.

Olvasóink írták

 • 3. Qllancs 2013. július 24. 20:14
  „Ócsai rezervátum !
  Mindentől min. 30 km rre van ! Se bolt, se orvos, se iskola NINCS !!! A házak alapterülete min. hogyan élnek ott 4 gyerek + 2 felnőtt 40-50 m2 ????? Se gáz NINCS bevezetve ...palackos...se tüzelni nincs mivel ..1 kályha ....fa ??? még a környéken sincs !!!A tüzép kb. 35 km van onnan ! A ház körül : kerítés ?????se egy mellék épület ???? hol tartja a brináját..ha van ?? v. a tüzelőjét ???

  A m2 ára ..ezeknek a pozdorjából épült házaknak ..éppen a duplája..mint a Rozsadombi luxus házaknak !!
  Na itt a kivitelező..meg a megbízó ..ki vissza kapott min. 10 % hálapénzt..na ŐK jól jártak !!!”
 • 2. kumisz 2013. július 24. 16:02
  „"A már ott élő családoknál az átlagos gyermekszám négy, "
  Na a zorbán is odaköltözött?”
 • 1. Falcao 2013. július 24. 15:53
  „Hogy ebből mi lesz majd? Na, meglátjuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz támogatja a hitelesek újbóli megsegítését

A Fidesz három év után sem engedi el a devizahitelesek kezét, az Együtt-PM Szövetség álláspontja… Tovább olvasom