Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Szerdán is folytatódik a BKV-sztrájk

Szerdán is folytatódik a BKV-sztrájk, miután kedden sem született megállapodás a kollektív szerződésről; a felek szerdán 10 órakor ülnek ismét tárgyalóasztalhoz.
Kedden lényegében csak a metró járt kiszámíthatóan a fővárosban. Délutánra a meghirdetettnél is kevesebb buszjárat közlekedett, leállt a 150-es, a 122-es és a 95-ös is. A 2-es villamosok vonalán is kevesebb volt a szerelvény. A 28-as óránként közlekedett, a 3-as meg leállt. Az 1-es és a 6-os villamos viszont ritkán, de közlekedett. A munkabeszüntetés az éjszaki buszokat továbbra sem érinti. A sztrájk idején használhatják a buszsávot azok az autósok, akik legalább két utast szállítanak.

A BKV új ajánlatot nem tett, a szakszervezetek pedig nem tudnak engedni álláspontjukból, mert - mint azt Nemes Gábor elmondta - nincsenek plusz követeléseik. Azokat a juttatásokat szeretnék megtartani, amit eddig a kollektív szerződés biztosított. Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója a tárgyalások után azt mondta: nem áll módjukban újabb ajánlatot adni.

Demszky Gábor főpolgármester azt kérte a BKV szakszervezeteitől, kössék meg a kollektív szerződést, amely éves szinten átlagosan 500 ezer forinttal többet biztosít a BKV munkavállalóinak, mintha a Munka törvénykönyve alapján kapnák a juttatásukat.

A budapesti ügyekért felelős kormánybiztos szerint sztrájk nélkül is rendezhető a szakszervezetek és a menedzsment vitája. Horváth Csaba arra kérte a BKV menedzsmentjét és a "kollektív szerződés aláírását akadályozó szakszervezeteket", hogy érdekvitájukat az utasok cserbenhagyása nélkül, a sztrájk eszközének mellőzésével folytassák le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 300 ezren használták a vagyonadó kalkulátort

Eddig több mint 330 ezren tekintették meg a becsült forgalmi érték kalkulátort, a mentések száma… Tovább olvasom